logo

Kuinka käytät tätä palvelua:

Osto- ja myyntipalsta poniaiheisille tuotteille.

Kuinka käytät tätä palvelua:

ViestiKirjoittaja ¨”°ºSilverTongueº°”¨ » 31.07.2012 20:06

Osto- ja Myyntipalsta on sallittu ainoastaan poniaiheisten tuotteiden, virallisten ja fanien tekemien, ostamiseen ja myyntiin. Osion tarkoitus on helpottaa bronien välillä tapahtuvaa kaupankäyntiä luomalla tehokas ja keskitetty kanava kyseisen toiminnan harjoittamiseen. Yksittäiset bronyt saavat käyttää tätä osiota kaupankäyntiin täysin vapaasti, yritykset ja muut järjestelmällistä liiketoimintaa harjoittavat kysyvät etukäteen lupaa moderaattorilta.

Jotta palsta pysyy selkeänä ja asiallisena, tulee seuraavia sääntöjä ja ohjeita noudattaa Twaikkumaisen tarkasti. Tämä helpottaa osion valvomisen lisäksi myyjiä ja ostajia löytämään oikeat threadit, ja siten vähentää turhaa sekaannusta. Mode-setä poistaa sääntöjä rikkovat threadit ja jatkuva noudattamattomuus tai vastustus johtaa tietenkin pysyvämpiin toimenpiteisiin.


- Threadin otsikko tulee aloittaa kaupan tyypillä eli joko Ostetaan:, Myydään: tai Vaihdetaan:... Vuokraamiset ja lainaamiset hoidetaan sitten jossain muualla… Lisää otsikkoon tuotteen yleispätevä nimi: Eli Elements of Harmony sijaan kannattaa kirjoitta vaikka Elements of Harmony –maalaus. Voit myydä yhdellä ilmoituksella kokonaisuuksia, kuten vaikka koko ponikokoelmasi siten että myyt jokaisen ponin erikseen, mutta muussa tapauksessa jokaiselle yksittäiselle kaupalle tulee tehdä oma threadi! Älä siis käytä vanhaa, mahdollisesti aikaa sitten kuollutta myyntithreadiasi uusien tuotteiden kauppaamiseen. Vältä myös tuotteiden jatkuvaa lisäystä threadiisi, ellet nimenomaan kauppaa jatkuvasti valmistuvia tuotteita, kuten pehmoja, maalauksia tai customeita.

- Laita ilmoitukseesi kunnollinen kuvaus tuotteesta. Nimi ja hinta eivät riitä edes virallisissa Hasbron tuotteissa tai muissa yleisesti tunnetuissa tavaroissa. Myös kuvat ovat enemmän kuin tervetulleita!

- Päivitä ilmoitustasi! Ilmoituksen jättäjä vastaa siitä, että ketjun aloitusviesti vastaa mahdollisimman tarkasti sen hetkistä tilannetta. Muista siis selkeästi ilmoittaa aloitusviestissäsi kaikista mahdollisista muutoksista, kuten hinnan vaihtumisesta. Jos kauppaat useampaa tuotetta samassa ilmoituksessa, muista ilmoittaa selkeästi mitkä tuotteet olet jo myynyt ja/tai mitkä eivät ole enää saatavilla.

- Vain poniaiheisen tavaran myynti on sallittua. Muun omaisuutesi voit myydä vaikka eBayssa…

- Vaihtaminen on tarkoitettu esimerkiksi blindbagien vaihtamiseen keskenään jos on jotenkin sattunut wave charteista huolimatta saamaan vääriä blindbageja tai jos haluaa vaihtaa tiettyjä MLP-kortteja muiden bronien kanssa. Voit myös ehdottaa vaihtoa osto- tai myynti-threadissa, esimerkiksi osana kaupaa. Tämä koskee kuitenkin vain poneja, ja esimerkiksi ES-tölkkien tarjoaminen on tällä palstalla kielletty.

- Foorumin yleiset säännötkin kieltävät NSFW-materiaalin postaamisen, joten näiden avoin kauppaaminen ei ole täällä sallittua. Jos esimerkiksi joku tekee täällä maksusta komissioita ja halajat kyseisenlaisen tuotteen, kysele sitä YV:llä.

- Suora kauppaaminen ja markkinointi YV:llä on kielletty. Jos siis joku tulee sinulle privassa mainostamaan tuotettaan ilman että olet siitä kysellyt, ilmoita mode-sedälle ja hoidetaan häirikölle bänniä.

- Piraattituotteiden myyminen foorumilla on tietenkin kielletty. Customit, taide ja muut uniikit tuotteet sallitaan, tämä koskee nimenomaan laitonta massatuotettua piraattitavaraa. Jos et ole varma niin kysy ^^ Ostajat ja myyjät pitävät huolen että tuotteet ja ilmoitukset ovat laillisia eikä brony.fi ota vastuuta niiden sisällöstä; pidätämme kuitenkin oikeuden poistaa kyseenalaisia threadeja!

- Ilmoituksen jättäjä vastaa omalla aktiivisuudellaan threadinsa olemassaolosta. Ilmoituksesi voidaan poistaa, mikäli et reagoi mahdollisiin osto-, myynti- tai vaihtotapahtumaan johtaviin viesteihin, tai ketjussasi esitettyihin kysymyksiin, kohtuullisen ajan sisällä. Jos et pyöri aktiivisesti foorumilla, ilmoita aloitusviestissäsi miten sinuun voi olla yhteydessä! Mikäli havaitset kuolleen ilmoituksen, kerro siitä mode-sedälle.

- Jos et vastaa moderaattorin ilmoitustasi koskevaan viestiin tai yksityisviestiin kohtuullisen ajan sisällä, voidaan ilmoituksesi poistaa. Tämä koskee kaikkia ilmoittajia foorumiaktiivisuudesta riippumatta.

- Kun kaupat on tehty, ilmoitathan siitä threadissasi, sekä YV:llä moderaattorille. Voimme sitten lukita ja poistaa ilmoituksesi. Älä muokkaa threadisi otsikkoa, se vaikeuttaa ilmoituksesi löytämistä!

- Voit pyytää että ilmoitustasi siistitään turhista viesteistä, jotka koskevat esimerkiksi yhdessä useamman yksittäisen tuotteen ilmoituksessa jo myytyä kohdetta, tai jo myytyä komissiota, jne. On myös suositeltavaa poistattaa turhemmat tai itse kauppaan vähemmän liittyvät viestit threadistasi, etenkin pidemmissä ketjuissa. Tämä helpottaa ilmoituksesi lukemista. Tästä neuvotellaan YV:llä.

- Älä mainosta muualla olevaa myynti-ilmoitusta. Huuto.netissä ja muualla tapahtuvissa myynneissä ei saa ilmoittaa täällä…

- Jos olet lähettänyt ilmoittajalle PM:n kohteesta, siitä ei tarvitse erikseen ilmoittaa myynti/osto-threadeissa. Kyllä jokainen osaa varmasti omat yksityisviestinsä tarkistaa ja näin threadit pysyvät helposti luettavina...


Jos tulee kysyttävää niin älä pelkää kysyä tässä threadissa tai yksityisviestillä!
Kaupanteon iloa kaikille!
¨”°ºDiamond Tiara is Best Pony! :bumpsugarlumprump: Deal with it, Blankflanks!º°”¨
============= Herrasmiehen helmat ei naftalle haise, ja minähän en dieseliä aja! =============
Takeo Ischi feat. All the Scootaloos!
Avatar
¨”°ºSilverTongueº°”¨
Alicorn
 
Viestit: 1611
Liittynyt: 03.06.2012 19:17
Paikkakunta: Pohjois-Kurjala

Re: Kuinka käytät tätä palvelua:

ViestiKirjoittaja ¨”°ºSilverTongueº°”¨ » 31.07.2012 20:20

Tässä on esimerkki oikein täytetystä ilmoituksesta:

Threadin otsikko: Myydään: Fallout - Equestria kirjasarja

Hei! Olen myymässä koko Fallout: Equestria kirjasarjani 80 eurolla. Tilasin kyseisen 5 kirjan sarjan netistä kun niitä sai ensimmäisen kerran tilattua, nyt olen kuitenkin lukenut kyseisen teoksen niin monta kertaa että osaan sen ulkoa. Siksi olen päättänyt luopua kaikista viidestä kirjasta hyvin sopuhintaan. Kaikki 5 kirjaa ovat käytännössä täydellisessä kunnossa, ensimmäisessä on 1 nurkka hieman kärsinyt kun lainasin sitä 800 kaverilleni.
Olisi hieman kiire päästä kyseisistä teoksista eroon, koska tarvitsen rahat Luna-pehmolelun ostamiseen älyttömään hintaan seuraavassa Helsinkimiitin huutokaupassa; joten tinkikää jos hinta tuntuu liian suurelta! Liikaa en voi kuitenkaan alentaa hintaa, että voin kilpailla em. pehmoista Starbreezen kanssa! Myyn kuitenkin ensimmäiselle joka tuon 80 euroa suostuu maksamaan...

Voin lähettää kirjat postissa jos maksat postimaksun, tai toimittaa ne johonkin ennaltasovittuun aikaan ja paikkaan Helsingin tai Tampereen keskustassa. Ne saa tulla myös noutamaan meikäläisen kämpältä Tampereelta.

[Ja tässä on (vapaaehtoinen) kuva teoksista]


Molempien, osto- ja myynti-ilmoitusten tulee seurata tätä tai vastaavaa kaavaa!
Onnea kaupantekoon!
¨”°ºDiamond Tiara is Best Pony! :bumpsugarlumprump: Deal with it, Blankflanks!º°”¨
============= Herrasmiehen helmat ei naftalle haise, ja minähän en dieseliä aja! =============
Takeo Ischi feat. All the Scootaloos!
Avatar
¨”°ºSilverTongueº°”¨
Alicorn
 
Viestit: 1611
Liittynyt: 03.06.2012 19:17
Paikkakunta: Pohjois-Kurjala

Re: Kuinka käytät tätä palvelua:

ViestiKirjoittaja Jalle » 28.03.2013 12:09

Onko huutokauppa mahdollistettu täällä? Näin varmuuden vuoksi kysyn, koska en ole aiheeseen törmännyt ainakaan vielä...
Ava C Jalle
Avatar
Jalle
Pegasos
 
Viestit: 176
Liittynyt: 18.02.2013 13:38
Paikkakunta: Orimattila

Re: Kuinka käytät tätä palvelua:

ViestiKirjoittaja ¨”°ºSilverTongueº°”¨ » 28.03.2013 12:59

Jalle kirjoitti:Onko huutokauppa mahdollistettu täällä? Näin varmuuden vuoksi kysyn, koska en ole aiheeseen törmännyt ainakaan vielä...

Kyllä on mahdollista laittaa pystyyn myös ns. huutokauppa; tyylillä "tässä on tuote, kuka tarjoaa eniten; tapelkaa"... Tuotetta koskevat kriteerit on samat kuin muutenkin ja itse kaupan osalta kaikkien tarjouksien tulee olla luettavissa kyseisen kohteen threadissa. Huudot on tottakai sitovia, eli tuotteen korkeimmalla hinnalla huutanut on velvoitettu myös huutamansa tuotteen lunastamaan. Tästä syystä vain foorumille rekisteröityneet voivat huutaa tänne listattuja kohteita.

Itse suosittelen päivittelemään korkeinta hintaa alotuspostaukseen ja ilmottamaan koska oot viimeksi hinnan päivittänyt. Voi olla myös hyvä idea laittaa joku aika jolloin huutokauppa päättyy, mutta sitä emme tietysti velvoita. Saa siis tehdä myös niin että "jos kukaan ei tarjoa 2 päivään lisää niin myyn tähän hintaan" -periaatteella...

Esimerkiksi vaikka:

  Pinkie Pie -maalaus
  Hei, kohteena on älyttömän hieno maalaukseni Pinkie Piestä syömässä sateenkaarenväristä vuokaleivosta. Tässä on paljon olennaista tietoa tekeleestäni ja työtavasta, jotka varmasti kiinnostaa kaikkia, ja nohevana vielä lisäilin paljon kuvia!
  Korkein tarjous: 235 €
  Päivitetty: 28.3.2013 klo 12.54
¨”°ºDiamond Tiara is Best Pony! :bumpsugarlumprump: Deal with it, Blankflanks!º°”¨
============= Herrasmiehen helmat ei naftalle haise, ja minähän en dieseliä aja! =============
Takeo Ischi feat. All the Scootaloos!
Avatar
¨”°ºSilverTongueº°”¨
Alicorn
 
Viestit: 1611
Liittynyt: 03.06.2012 19:17
Paikkakunta: Pohjois-Kurjala

Re: Kuinka käytät tätä palvelua:

ViestiKirjoittaja ¨”°ºSilverTongueº°”¨ » 28.05.2014 17:01

Osto- ja myyntipalstan säännöt päivitetty. Tehty pieniä viilauksia ja lisätty seuraavat kohdat:

  - Päivitä ilmoitustasi! Ilmoituksen jättäjä vastaa siitä, että ketjun aloitusviesti vastaa mahdollisimman tarkasti sen hetkistä tilannetta. Muista siis selkeästi ilmoittaa aloitusviestissäsi kaikista mahdollisista muutoksista, kuten hinnan vaihtumisesta. Jos kauppaat useampaa tuotetta samassa ilmoituksessa, muista ilmoittaa selkeästi mitkä tuotteet olet jo myynyt ja/tai mitkä eivät ole enää saatavilla.

  - Ilmoituksen jättäjä vastaa omalla aktiivisuudellaan threadinsa olemassaolosta. Ilmoituksesi voidaan poistaa, mikäli et reagoi mahdollisiin osto-, myynti- tai vaihtotapahtumaan johtaviin viesteihin, tai ketjussasi esitettyihin kysymyksiin, kohtuullisen ajan sisällä. Jos et pyöri aktiivisesti foorumilla, ilmoita aloitusviestissäsi miten sinuun voi olla yhteydessä! Mikäli havaitset kuolleen ilmoituksen, kerro siitä mode-sedälle.

  - Jos et vastaa moderaattorin ilmoitustasi koskevaan viestiin tai yksityisviestiin kohtuullisen ajan sisällä, voidaan ilmoituksesi poistaa. Tämä koskee kaikkia ilmoittajia foorumiaktiivisuudesta riippumatta.
¨”°ºDiamond Tiara is Best Pony! :bumpsugarlumprump: Deal with it, Blankflanks!º°”¨
============= Herrasmiehen helmat ei naftalle haise, ja minähän en dieseliä aja! =============
Takeo Ischi feat. All the Scootaloos!
Avatar
¨”°ºSilverTongueº°”¨
Alicorn
 
Viestit: 1611
Liittynyt: 03.06.2012 19:17
Paikkakunta: Pohjois-Kurjala


Paluu Osto- ja myyntipalsta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron