logo

Mikä Riivatun MLP:CCG? (Infoa pelistä)

Keskustelua My Little Pony - Collectible Card Gamesta

Mikä Riivatun MLP:CCG? (Infoa pelistä)

ViestiKirjoittaja Isseus » 25.03.2014 16:21

My Little Pony: Collectible Card Game on Enterplayn julkaisema Hasbron virallisesti lisensoima keräilykorttipeli. Enterplay on aikaisemmin mm. julkaissut normaaleita MLP-aiheisia keräilykortteja, mutta ne olivat enemmänkin mitä Suomessa miellettäisiin "lätkäkortteina". Mikäli olet joskus kuullut Magic: The Gatheringista, Duelmastersista, Hearthstonesta tai Pokemon TCG:stä, tiedät jo hyvin mistä puhutaan. Peli julkaistiin vuoden 2013 lopussa ja siihen on sittemmin ilmestynyt useita laajennuksia, viimeisimpänä kaaosta ja sekoilua mukanaan tuonut Absolute Discord keväällä 2015.

Miten se toimii?

Peli on suunniteltu kahdelle pelaajalle. Molemmat rakentavat oman pakkansa (eli dekin) omistamistaan korteista. Moninpeli on myös mahdollista, mutta moninpelisäännöt ovat vielä keskeneräiset. Pelaajilla on kaksi pakkaa, tavallinen nostopakka joka on täynnä erilaisia ystäviä (friends), tapahtumia (events), resursseja (resources) ja troublemakereita.

KuvaKuvaKuvaKuva

Näiden avulla yritetään ratkoa ongelmapakasta nostettavia ongelmia.

KuvaKuva
Peli on helppo oppia, mutta sisältää yllättävän suuren määrän erilaisia monimutkaisempia juttuja, joten jopa kyynisemmät M:TG veteraanit saavat pelistä takuulla paljon irti. Manaa tai energiaa ei pelissä ole, vaan pelaajat saavat joka kierroksen alussa Action Tokeneita (AT) joiden avulla eri toiminnot maksetaan, joten pelit eivät ratkea manan/energian puutteeseen ennenkuin edes päästään alkuun. Onnella on tottakai suuri rooli pelissä edelleen (ei ihan niin radikaalisti kuin noissa 90-luvun peleissä), mutta pakanrakennus on tärkeä osa peliä, ja myös osa hupia.

Pelissä on suuressa osassa faceoff-mekanismi, joka on joko yksittäisten ystävien, troublemakereiden tai isompien joukkojen yhteentörmäys, jossa ystävien voimat ja erikoiskyvyt rysähtävät vastakkain. Pelissä ei varsinaisesti tehdä vahinkoa tai tapeta ketään, vaan häviäjän ponit menevät kotiin lepuuttamaan ennen seuraavaa ongelmaa tai pahimmassa tapauksessa ovat liian kiireisiä osallistuakseen koska ovat Pinkie Pien kanssa bilettämässä (tosijuttu).

Toinen ero moniin keräilykorttipeleihin on että samaan aikaan voi tapahtua asioita useassa paikassa. Molemmat pelaajat voivat pelata kortteja kummankin pelaajan ongelmiin tai kotiin, ja näiden välillä liikutaan paljon.


Onko siinä poneja?

Tottahan toki! Pelissä on kuusi eri väriä, jotka jokainen edustavat yhtä sarjan elementtiä. Jokaisella näistä elementeistä on oma pelityylinsä. Sarjan mukaisesti myös vain yhdellä elementillä ei kaikkea voi ratkaista, vaan lähes kaikki pakat tarvitsevat jotain toista väriä päävärin rinnalle. Väriyhdistelmiä ja siten pelityylejä on huomattavan paljon. Päävärin määrää käytettävä Mane Character (kyllä, peli sisältää erittäin huonoja sanaleikkejä). Mane Character on alusta asti pelissä eikä sitä voi mitenkään poistaa. Lisäksi kun tietyt ehdot täyttyvät, Mane Character muuttuu sen boostattuun muotoon jolla on paljon voimakkaita kykyjä. Ensimmäinen tavoite monessa pelissä onkin boostata oma Mane niin pian kuin mahdollista.

KuvaKuva

Purppura/Magic: Twilight Sparklen ja Prinsessa Lunan elementti, joka panostaa ongelmien kohtaamiseen ystävien kanssa isolla voimalla ja mitä enemmän on vastarintaa, sitä innokkaammin purppuran joukot ovat niitä kohtaamassa. Purppura on myös hyvä asioiden organisoimiseen haluttuun kuosiin, kuten oman pakan järjestelyyn ja vastapelaajan ystävien liikutteluun. Jos kaipaat omituista kikkailua ja viime hetken yllätyksiä, valitse Purppura.

Oranssi/Honesty: Applejackin ja Maud Pien väri panostaa ongelmien jyräämiseen isolla voimalla ja vastustajan käden poistamiseen (discard). AJ on jääräpää joka ei välitä Pinkien bilekutsuista, siitä että puolet joukoista on jo lepuuttamassa tai että joku yrittää tehdä jotain omituista faceoffissa, vaan hoitaa homman kotiin.

Pinkki/Laughter: Pinkie Pien, DJ-PON3:n ja Discordin pelityyli on täynnä yllätyksiä, oli kyse sitten faceoffien voittamisesta yllätyskorteilla tai vastustajan ystävien kutsumisesta bilettämään ja siten pelistä poistamiseen. Pinkie nostaa kortteja halvalla ja muutenkin perustuu enemmän kertakäyttöisiin eventteihin kuin pysyviin bonuksiin.

Valkoinen/Generosity: Rarity ja Chrysalis haluavata kontrolloida kaikkea mitä pelissä tapahtuu, oli sitten kyse vastustajan pakasta kuin ystävistäkin. Valkoinen jäädyttää pelin ja sen jälkeen ratkoo ongelmat kun vastapelaaja ei voi enää tehdä mitään. Rarity panostaa paljon kertakäyttöisiin efekteihin, mutta osaa arvostaa vanhaa muotia ja siksi käyttää jo pelattuja kortteja uudelleen ja uudelleen.

Keltainen/Kindness: Prinsessa Celestia ja Fluttershy eläinystävineen vaikuttavat vaarattomilta, kunnes lauma söpöjä pikkueläimiä jyrää vastapelaajan yli. Keltaisen pelityyliin kuuluvat ystävien halpa buffaaminen ja liikuttaminen tilanteen mukaan sekä vastapelaajan resurssien ja AT:n sabotoiminen.

Sininen/Loyalty: Rainbow Dash voitti pelin siinä ajassa kun luit nuo muut kuvaukset. Sinisen tärkein ominaisuus on nopeus, niin AT:n kehittämisessä kuin ongelmien välillä lentämisessä. Sininen tykkää pelata paljon Troublemakereita hidastamaan vastustajaa entisestään ja pelottelee vastustajan Friendejä.

Kuva

Missäs voi lukea säännöt?

Enterplayn MLP:CCG sivut on hyvä paikka aloittaa. Älä säiky comprehensive ruleista, ne on enemmänkin turnauspelaajia ja muita hardcorempia hörhöjä varten.

Mistä sitä saa?

Alkuun pääsee hyvin ostamalla jonkin useista teemadekeistä joissa kaikissa on kaksi Mane Characteria, mutta sisältävät vain yhden pakan joita voi pelata kummalla Mane Characterilla tahansa. Hahmovalikoima on jo nyt kattava, ja jokaiselle pitäisi löytyä oma suosikki. Hinnat vaihtelevat paikasta riippuen 10-20€

Jos innostuu pelistä, on seuraavana hankintalistalla muistakin peleistä tutut booster packit, jotka sisältävät läjän satunnaisia kortteja, mutta aina vähintään yhden Raren ja 3 Uncommon korttia. Keskimäärin joka 12. boosteripaketti sisältää Ultra Raren. Boosterit noin 3-4€.

Kuva

Suomessa:

Peliä myy ainakin Poromagia, jossa suurin osa Helsingin alueen pelaajista kokoontuu viikottain myös pelaamaan. Fantasiapelit myy myös MLP:CCG:tä, mutta hinnat ovat huomattavasti korkeammat.

Kannattaa muistaa että nämä firmat ovat kulmakivi minkä tahansa korttipelin onnistumisessa, joten vaikka ulkomailta tilaaminen onkin usein halvempaa, kannattaa tukea paikallisia peliliikkeitäkin aika ajoin. Korttikansiot ja -suojat yms. ovat myös tarpeellisia hankintoja ja tuovat rahaa näille yrityksille (vinkki vinkki).

Ulkomailta:

Jos haluat tilata kerralla isomman satsin boostereita tai aloituspakkoja, on moni harrastaja todennut Wholesalegamingin parhaaksi vaihtoehdoksi. Kannattaa myös seurata foorumeita yhteistilausten suhteen.

Kortteja voi tilata myös yksittäisinä ulkomailta. Normaalisti voisi sanoa että uncommonit on maksimissaan .50€, raret muutamaa poikkeusta lukuunottamatta 1-2€ ja ultra-raret mitä tahansa 10-45€ välillä. Monen pelaajan suosikki on ollut CCGCastle.

Muista aina ulkomailta tilatessa että tuotteet eivät sisällä arvonlisäveroa, jonka Tulli ilomielin niihin tahtoisi lisätä tullausmaksun kanssa. Irtokorttien tilauksissa ei yleensä jää tulliin, mutta isommat lastit joutuu usein tullaamaan.

Kuva

Kavereilta

Kyseessä on keräilykorttipeli, ja tuskin kukaan aikoo pelata kaikkia kuutta väriä. Yksi tärkeimmistä tavoista hankkia kortteja omiin pakkoihinsa on vaihtaa niitä muiden pelaajien/harrastajien kanssa. Kun käyt jossain pelimiitissä, ota Rare/Ultra-Raret korttisi mukaan ja kysele rohkeasti jos jollain on tarvitsemiasia kortteja. Ylempänä linkattu CCGCastle on erinomainen apuväline korttien reiluun vaihtamiseen. Commoneita/Uncommoneita saa yleensä enemmän pelanneilta ihan vain pyytämällä, koska niitä tuppaa kertymään boosterilaatikoista aika paljon.

Mistä voi lukea lisää?

MLP:CCG Suomi -Skypekanavalla käydään aktiivista ajankohtaista keskustelua pelistä. Laita pyyntöä YV:nä niin lisätään kanavalle.

Täysi lista korteista helposti haettavassa muodossa ja deckbuilder Ponyhead

Näppärä Decklist-generaattori turnauksia varten Ponyheadin dekeistä.

Redditin MLP:CCG ryhmä

Facebookissa Hey Canterlot yleiseen keskusteluun ja MLP:CCG Ruleskimurantimpiin sääntökysymyksiin.

Tumblrissa pyörii aloittelijoille suunnattu Cloudchaser And Flitter Explain, e_buglen ylläpitämä humoristinen blogi jossa käydään pelin perusteita lävitse, niin kilpapelaajien kuin harrastelijoidenkin näkökulmasta.

Pelistä kiinnostuneiden kannattaa seurata twitterissä @mlp_ccg:tä, jossa julkaistaan uutisia ja tulevien settien spoilereita.

Kuva

Tämän introviestin tarkoitus on tarjota läpileikkaus pelistä ja tarjota kokoelma hyödyllisiä linkkejä peliin liittyen. Yritän päivittää sitä säännöllisesti. Iha niinQ Aikusten Oikeesti.
Viimeksi muokannut Isseus päivämäärä 31.07.2015 02:08, muokattu yhteensä 15 kertaa
KuvaKuva
Isseus Julma. Olin joskus Super Famous. Kirjotan fanficeja. http://www.fimfiction.net/index.php?view=category&user=36259
Avatar
Isseus
Yksisarvinen
 
Viestit: 555
Liittynyt: 17.06.2012 20:41

Re: Mikä Riivatun MLP:CCG?

ViestiKirjoittaja Isseus » 25.03.2014 16:47

Tämä on siis tarkoitettu vain introviestiksi. Kaikki muu keskustelu omiin threadeihinsa. Jos löydät jotain hyvää linkattavaa tai virheitä viestistä niin laita PM. ;)
KuvaKuva
Isseus Julma. Olin joskus Super Famous. Kirjotan fanficeja. http://www.fimfiction.net/index.php?view=category&user=36259
Avatar
Isseus
Yksisarvinen
 
Viestit: 555
Liittynyt: 17.06.2012 20:41


Paluu My Little Pony - CCG

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron