logo

Draftiturnaus 13.6. @ Poromagia

Keskustelua My Little Pony - Collectible Card Gamesta

Draftiturnaus 13.6. @ Poromagia

ViestiKirjoittaja Isseus » 07.06.2014 13:59

Järjestetään perjantaina 13.6. draftiturnaus Porossa. Aloitus 17.00. Osallistumismaksu 15-16 euroa, sisältää 4 boosteripakettia ja mahdollisuuden voittaa Poromagian krediittejä. Ilmoittautua saa tähän threadiin. Ilmoittautuminen ei ole sitova, mutta saataisiin kuva siitä paljonko on väkeä tulossa.Draftisäännöt

Draftiformaatissa muodostetaan aluksi muutaman pelaajan ryhmiä. Kaikki avaavat samanaikaisesti boosteripaketin ja ottavat siitä haluamansa kortin. Tämän jälkeen annetaan jäljelle jääneet kortit seuraavalle pelaajalle ringissä. Jatketaan kunnes kaikki boosterin kortit on vedetty. Sitten avataan seuraava boosteri ja toistetaan. Kun pelaajilla on noin 50kortin pooli siitä tehdään minimissään 25 kortin nostopakka. Pelissä saa käyttää mitä tahansa nostamaansa korttia, Mikäli nostopakka loppuu kesken pelin, sekoitetaan discard pile ja käänetään siitä uusi nostopakka. Pelataan normaalin 15 pisteen sijaan vain kymmeneen. Erien välissä saa muokata omaa pakkaansa draftaamillaan korteilla. Turnauksen lopuksi saa pitää draftaamansa kortit.

Ongelmapakka koostuu pelkästään 1 bonuksen aloitusongelmista ja niistä mitä nostaa boostereista. Kannattaa ottaa ongelmia mukaan läjä. Ongelmapakan koko draftissa on 5 korttia.

Mane character

Kaikilla pelaajilla on käytössään myös draftaamiseen erikseen tarkoitettu Mane Character. Nämä saa turnauksen alussa.

Kuva

Korostetaan että tämä ei ole virallinen kortti. Saa tietysti käyttää boosterista nostamaansa Mane Characteria, mutta MDW:n on tarkoitus olla erikseen draftaamiseen soveltuva mane, joka mahdollistaa omituistenkin väriyhdistelmien pelaamista.

Turnaussäännöt:

Sveitsiläinen 1/30min

Suomeksi: Ensimmäisellä kierroksella pelataan satunnaista vastustajaa vastaan. Seuraavalla kierroksella voittajat pelaavat voittajia vastaan ja häviäjät häviäjiä vastaan. Taustalla pyörii pistejärjestelmä jonka avulla pyritään pitämään yhtä hyvin pelanneet aina omantasoisten kanssa vastakkain. Tavoitteena myös ettei samaa pelaajaa vastaan joudu kahdesti. Kierroksia pelataan 4-5.

Ilmoittautuneita: 7
Viimeksi muokannut Isseus päivämäärä 11.06.2014 20:05, muokattu yhteensä 6 kertaa
KuvaKuva
Isseus Julma. Olin joskus Super Famous. Kirjotan fanficeja. http://www.fimfiction.net/index.php?view=category&user=36259
Avatar
Isseus
Yksisarvinen
 
Viestit: 555
Liittynyt: 17.06.2012 20:41

Re: Draftiturnaus 13.6. @ Poromagia

ViestiKirjoittaja Hovershy » 07.06.2014 17:21

Ilmoittaudutaan nyt sitten täälläkin, ihan vain varmistuksen vuoksi.

Kerrankin muuten sitä toivoo, ettei boosterista tule UR:ää - se kun taitaisi merkitä pahimmillaan hyvänkin raren menetystä seuraavalle pelaajalle. :'( Toki jos on huono rare tai erityisen huono UR, niin mikäs siinä sitten...
"Tulethan siis kanssani tanssimaan tämän viimeisen tanssin? Tule, palakaamme tanssin pyörteissä kirkkaammalla liekillä kuin koskaan, kuin tähdet yön pimeydessä ennen kuin tulemme hiipuu ja kipinämme sammuvat tuhkaan."
Avatar
Hovershy
Poni
 
Viestit: 122
Liittynyt: 15.07.2012 19:34
Paikkakunta: Helsinki

Re: Draftiturnaus 13.6. @ Poromagia

ViestiKirjoittaja PaniPoniDash » 07.06.2014 20:10

Tulossa!
"Don't worry about it. It's Ichijou."
Avatar
PaniPoniDash
Poni
 
Viestit: 167
Liittynyt: 16.06.2012 19:30
Paikkakunta: 桃月学園

Re: Draftiturnaus 13.6. @ Poromagia

ViestiKirjoittaja Ratiasu » 07.06.2014 21:31

Tulossa myös!
Hah, kyllä ihan mielelläni ottaisin boosterista UR:n. Sen kun kuitenkin saisi itselleen. Ei ole niin hyvää rarea tässä setissä, että saisi katumaan UR:n nostamista.

Kuinka tiukasti suhtaudutaan sääntöjen noudattamiseen turnauksessa? Esim. Inspired tai tuon MDW:n kyky; voiko kesken oman main phasensa sanoa "ainiin ups, tää mun mane on Swift"? Entä muita tilanteita, kuten jos joku pelaa kortin johon ei riitä pohjia, mutta asiaa ei huomata ihan heti? Entä jos pelaa hahmon ongelmaan, mutta sitten tuleekin toisiin aatoksiin ja haluaisi pelata sen toiseen ongelmaan - saako sitä vain kuitata "eikun pelaankin tän tohon toiseen"? Vaikka tällaisia yrittää välttää parhaansa mukaan tavallisissakin peleissä niin noita silti tulee...
Avatar
Ratiasu
Pegasos
 
Viestit: 516
Liittynyt: 13.04.2013 00:15

Re: Draftiturnaus 13.6. @ Poromagia

ViestiKirjoittaja Hovershy » 07.06.2014 22:25

Ratiasu kirjoitti:Hah, kyllä ihan mielelläni ottaisin boosterista UR:n. Sen kun kuitenkin saisi itselleen. Ei ole niin hyvää rarea tässä setissä, että saisi katumaan UR:n nostamista.


Olisin väittänyt vastaan (Luna Dream Catcher/Celestia Equestrian Leader/The Element of Magic), mutta totesin, että olet kyllä oikeassa - ei ole setin rareissakaan paljoa hurraamista... :|
"Tulethan siis kanssani tanssimaan tämän viimeisen tanssin? Tule, palakaamme tanssin pyörteissä kirkkaammalla liekillä kuin koskaan, kuin tähdet yön pimeydessä ennen kuin tulemme hiipuu ja kipinämme sammuvat tuhkaan."
Avatar
Hovershy
Poni
 
Viestit: 122
Liittynyt: 15.07.2012 19:34
Paikkakunta: Helsinki

Re: Draftiturnaus 13.6. @ Poromagia

ViestiKirjoittaja PaniPoniDash » 07.06.2014 23:17

Ratiasu kirjoitti:Kuinka tiukasti suhtaudutaan sääntöjen noudattamiseen turnauksessa? Esim. Inspired tai tuon MDW:n kyky; voiko kesken oman main phasensa sanoa "ainiin ups, tää mun mane on Swift"? Entä muita tilanteita, kuten jos joku pelaa kortin johon ei riitä pohjia, mutta asiaa ei huomata ihan heti? Entä jos pelaa hahmon ongelmaan, mutta sitten tuleekin toisiin aatoksiin ja haluaisi pelata sen toiseen ongelmaan - saako sitä vain kuitata "eikun pelaankin tän tohon toiseen"? Vaikka tällaisia yrittää välttää parhaansa mukaan tavallisissakin peleissä niin noita silti tulee...

Sanoisin että tässä ensimmäisessä turnauksessa nämä paikalliset käytännöt muovautuvat. Kaikki mainitut virheet ovat tahattomia, ns. Procedural Errors eli suomeksi vaikkapa pelivirheitä. Huomautuksia niistä ei ole tapana jakaa, ellei toinen koe että niitä tulee häiritsevän paljon. Tällöin voi kutsua tuomarin paikalle joka sanoo että pelaappa huolellisemmin! Tämä yleensä riittää. Jos ei riitä, tuomari voi antaa varoituksen. Kaksi varoitusta johtaa pelin häviämiseen.

Pakolliset toimet (mandatory) kuten Inspired ja MDW:n avainsanan valinta tulisi tietenkin suorittaa silloin kun ne kuuluu suorittaa. Näin ollen myös vastapelaaja on teoriassa velvollinen huomauttamaan niiden tekemisestä. Toimet täytyy siis suorittaa heti, kun vastapelaaja vihjaa että nyt unohtui. Koska Inspired hyödyttää vuoropelaajaa ja MDW:n kyvyn valinnan pois jääminen vastapelaajaa, ehdotan että näissä sovelletaan hiukan eri käytäntöä:

Inspired: Main Phasen aikana sitä voi vielä käyttää, tai siihen asti kun vastapelaajan pakkaa manipuloidaan muulla tavoin. Tai siihen asti, kun vastapelaaja pelaa Reaktio-kortin. Vastuu muistamisesta jää enemmän vuoropelaajan harteille.
MDW: Käytännössä kyvyn valinta pitäisi tehdä aina ennen korttien nostoa pakasta, muutoin MDW jäisi "kyvyttömäksi". MDW on kuitenkin kaikille uusi tuttavuus, joten se jäisi kyvyttömäksi aika usein. Näin ollen sallisin Main Phasen aikana valinnan. Vastuu muistamisesta jää enemmän vastapelaajan harteille.

Ajatuksia? ?_?
"Don't worry about it. It's Ichijou."
Avatar
PaniPoniDash
Poni
 
Viestit: 167
Liittynyt: 16.06.2012 19:30
Paikkakunta: 桃月学園

Re: Draftiturnaus 13.6. @ Poromagia

ViestiKirjoittaja Ratiasu » 07.06.2014 23:27

PaniPoniDash kirjoitti:MDW: Käytännössä kyvyn valinta pitäisi tehdä aina ennen korttien nostoa pakasta, muutoin MDW jäisi "kyvyttömäksi". MDW on kuitenkin kaikille uusi tuttavuus, joten se jäisi kyvyttömäksi aika usein. Näin ollen sallisin Main Phasen aikana valinnan. Vastuu muistamisesta jää enemmän vastapelaajan harteille.

Ajatuksia? ?_?

Tai sitten jos unohtaa niin jatkaa samalla kyvyllä kuin edellisvuorolla? Kun kuitenkin joku haluaa inspiroida monta vuoroa putkeen eikä välttämättä vaihtaa kykyä ennen kuin pelitilanteen ennustaa muuttuvan. Mutta kumpi vain käy.
Avatar
Ratiasu
Pegasos
 
Viestit: 516
Liittynyt: 13.04.2013 00:15

Re: Draftiturnaus 13.6. @ Poromagia

ViestiKirjoittaja Hopsu93 » 08.06.2014 10:54

Pääsen kyllä mukaan tähän draftiin ja Ilmoittaudun tällä postauksella sinne. Säännötkin on tullut luettua ja jos tulee jotain kysyttävää tai muutoksia niin ilmoittelen niistä sitten.
A wise man once said: "The mind is like the body....it can get sick".
Avatar
Hopsu93
Yksisarvinen
 
Viestit: 223
Liittynyt: 02.10.2012 20:31

Re: Draftiturnaus 13.6. @ Poromagia

ViestiKirjoittaja Vesihiisi » 08.06.2014 15:13

Ilmoittautuisin myös mukaan, jos ei mitään hirmuisia esteitä ehdi ilmaantua.
Hisssssss...
Avatar
Vesihiisi
Poni
 
Viestit: 104
Liittynyt: 15.06.2012 23:03
Paikkakunta: Espoo

Re: Draftiturnaus 13.6. @ Poromagia

ViestiKirjoittaja SlyPhoenix » 11.06.2014 17:00

Nyt näyttäisi siltä, että kun toistaiseksi tämän viikon perjantaina mulla ei olisi mitään pahoja menoja tuona päivänä, niin ilmottautuisin mukaan tähän draftiturnaukseen perjantaina. :D

Elikkä onko suositeltavaa käydä draftiturnauksen säännöt läpi ennakkoon vai tulenko saamaan sitä sääntöjen kertausta vielä ylihuomenna ennen turnauksen alkamista?
Ponittaja Joulukuu 2011 lähtien.
PK-seutu miittailija since Kesä 2012
Avatar
SlyPhoenix
Pegasos
 
Viestit: 630
Liittynyt: 07.08.2012 21:16
Paikkakunta: Kauniainen

Seuraava

Paluu My Little Pony - CCG

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 1 vierailijaa

cron