logo

S07E10 - Royal Problems

Keskustelua sarjan jaksoista

S07E10 - Royal Problems

ViestiKirjoittaja Teura » 20.05.2017 12:45

Avatar
Teura
Royal Guard
 
Viestit: 950
Liittynyt: 14.06.2012 18:10
Paikkakunta: Tampere

Re: S07E10 - Royal Problems

ViestiKirjoittaja SlyPhoenix » 20.05.2017 20:04

Jakso alkoi hiukkasen hitaasti, mutta päästyään sen aiheen ytimeen elikkä kun Prinsessojen söpöysmerkit vaihtoivat paikkaa, niin silloin jakso todella lähti käyntiin omalta osaltani. Kun Luna aloitti päivän, jonka Celestia hoiteli joka arkiset päivä rutiinit, en voinut vastustaa ajatella Lunan Micro-series sarjakuva numeroa, missä hän käsitteli kaikki ne rutiinit, mitkä kuului Celestian päivärutiineihin. Poikkeus oli, että sarjakuvassa Celestia oli siinä aikana kylpylässä ja tässä jaksossa nukkui läpi päivän.

Sitten mennään minun lempi vaiheeseen tässä jaksossa eli Celestian yöaika rutiini puolisko. Ennen kohokohtaa, en voinut sekä hehkuttaa kun Tohtori näki unta, missä hän oli labyrintissa ja myös varovainen patsaiden suhteen (Dr. Who Weeping Angels viittaus) ja samalla nauraa Derpyllä kun oli hallitsija omassa unessa. Paitsi Twilicane ehkä alkaa olla pikkuhiljaa ylikäytettyä jo tässä kohtaa, viittauksena tai ei lainkaan.
Kumminkin Starlightin uni oli kyllä selvää, että hänen omat huolensa prinsessojen ongelmat aiheutti kyllä sen painajaisensa, jonka Celestia pyrki auttaa.
Ja nyt saatiin virallinen paha Celestia puoli elikkä Daybreaker niminen pahis tässä jaksossa.

Tunnustan tässä, että kyllä tuli reagoitua kun tuli hän vastaan tässä jaksossa. Ja kun niin kävi, jakso parani paljon isosti. Sääli, että kaikki se hauskuus loppui kaiken kesken loppujen lopuksi, mutta tuli kyllä nautittua mitä ehdin.

Kaiken kaikkiaan hyvä jakso Joannalta ja Kristinelta, mutta ei ansaitse ainakaan täyttä pisteitä kevyen hidastempoisuudesta alkupuoliskolla ja hiukkasen lopussa.

Arvosana: 9/10

P.S. Lyhyesti vielä, että tähän asti tällä kaudella on ollut kohtuullista ja pari hyvää jaksoa (miinus yksi huono jakso), että olen hyvin avoinmielinen, että miten tästä jatketaan. Odotan kiinnostuneella miten kausi etenee.
Ponittaja Joulukuu 2011 lähtien.
PK-seutu miittailija since Kesä 2012
Avatar
SlyPhoenix
Pegasos
 
Viestit: 630
Liittynyt: 07.08.2012 21:16
Paikkakunta: Kauniainen

Re: S07E10 - Royal Problems

ViestiKirjoittaja Silverhill » 20.05.2017 20:49

Vihdoinkin rinsessasiskostenkeskeinen jakso. Tokihan tästä asetelmasta olisi voinut saada irti enemmänkin, mutta muuten olen kyllä ihan tyytyväinen episoodiin. Tuskin edes sain havaittua kaikkea matskua yhdellä katselukertaa. Mitä tuli painajaisunivaiheeseen, niin kistus kun tuo hampaidenputoaminen ja creepyt lapsukaiset tulivat puun takaa. Ainiin ja olihan tässä se Adorkable Twaikku-balleriina.

Melko hidas käynnistys, mutta muuten ihan kelpo jakso.
"Elämä on vähän kuin suklaarasia...KUKA **RKELE ON SYÖNYT PUOLET!?"
Avatar
Silverhill
Maaponi
 
Viestit: 745
Liittynyt: 24.03.2013 21:22
Paikkakunta: Pohjois-Kurjala

Re: S07E10 - Royal Problems

ViestiKirjoittaja Eurokolikko » 21.05.2017 02:03

Jaahas, mitähän tästä nyt sanoisi. Aloitetaan vaikka nyt siitä, ettei sarjan tekijöillä ole ilmeisesti mitään yhteneväistä ajatusta siitä, miten söpöysmerkit toimivat. Söpöysmerkit toimivat juonen vaatimalla tavalla, taitaa olla se punainen lanka, mutta itseäni tuo söpösmerkkien vaihtaminen häiritsi, jos Starlight olisi vain vaihtanut heidän taikavoimansa, mutta merkkeihin ei olisi koskettu olisi se minusta ollut parempi. Tosin luulen, että merkkien vaihtuminen on pääasiassa lapsia varten havainnollistamassa, että jotai merkittävää tapahtui.

Celestian kommentti kuuta nostaessa siitä, sehän on helpompaa, kuin auringon nosto, hieman häiritsi, koska hän nosti kuun itse tuhannen vuoden ajan, niin sen ei olisi pitänyt olla hänelle mikään yllätys.

Lisäksi minusta Lunan ja Celestian käytös oli off-character, toisaalta olemme Lunaa ja Celestiaa niin vähän nähneet sarjassa, ettei siitä voi olla varma,

Twilightin puolelta oli aistittavissa hieman kateutta Starlightia kohtaan ja olen sanonut tämän aiemminkin, mutta Starlight hahmona toimii paljon paremmin, kun Twilight tai Trixie ei ole kuvioissa ja Twilight-kohtaukset tässäkin jaksossa hieman ärsyttivät välillä.

Lunaa ja Cestiaaa oli toki ihan kiva nähdä hieman enemmän sekä Nightmare Moon & Daybreaker taistelu toi hieman eeppisyyttä keskelle kautta.

Starlight, Starlight, Starlight, alkaa tämä sarja pikkuhiljaa tuntumaan Starlight-showlta, kuin siltä mitä se alkujaan oli. Taitaa olla tekijöillä ideat vähissä Mane 6:en suhteen, kun pitää Starlight tunkea joka paikkaan. Ehkä tuleva kausi 8 onkin nimeltään "My Little Pony: Tralight is Magic".

Jakso oli kauden parhaimmistoa, muttei suosikkini, se kunnia kuuluu vielä toistaiseksi "Flurry of Emotions" jaksolle.
Ikimetsän taikakääröt - blogi ponittamisestani:
http://ikimetsa.eurokolikonmaailma.fi
Avatar
Eurokolikko
Yksisarvinen
 
Viestit: 907
Liittynyt: 16.05.2012 12:25
Paikkakunta: Kajaani

Re: S07E10 - Royal Problems

ViestiKirjoittaja Starfoal » 22.05.2017 09:13

Kauden toistaiseksi paras jakso.

Starlight vaihtoi Celestian ja Lunan cutiemarkit, ja tämä vaikutti ainoastaan prinsessojen voimiin, ei persoonallisuuksiin. Tämän voisi kuitenkin selittää sillä, että taika jonka Starlight teki oli eri taika, jota hän oli aiemmin käyttänyt. Tämä loitsu vaikuttaa vain 24 tunnin ajan ponien kykyihin, that's it.

Minusta oli hyvä että Starlight sai tämän tehtävän, sillä hän on ainoa, jolla on rohkeutta tehdä niin kuin hän teki. Itselleni Starlightin esilläolo ei myöskään ole mikään ongelma, sillä pänen persoonallisuutensa on melko neutraali, eikä hän ole mikään "stereotyyppi" kuten main 6. Reformaationsa jälkeen Starlight on päähahmoista vapain kriittiseen omaan ajatteluun eikä ole persoonansa vanki. Starlightia on mukava katsella, koska hänellä ei ole tapana viedä asioita överiksi vaan toimia järjellä.

Jakson todelliset tähdet olivat Celestia ja Luna. Näiden kahden elämää on aina kiintoisaa seurata. Daybreakerin esiintulo oli huippua, koska se ei tuntunut olevan ainoastaan Starlightin painajainen, mutta myös Celestian. Celestia pelkää mahdollisuutta muuttua Daybreakeriksi, ja jossain määrin uskon, että Celestialla on ollut ajatuksia siitä, ettei hän tarvistse Lunaa, vaan voisi hallita Equestriaa yksin. Baybreaker tuo nämä tukahdetut ajatukset ilmaan, jotta aina-niin-täydellnen Celestia joutuu kohtaamaan nämä ajatukset.
Starfoal! in the Sea of Stars you fall. You fall like a burning star!
Avatar
Starfoal
Poni
 
Viestit: 167
Liittynyt: 18.10.2012 17:07

Re: S07E10 - Royal Problems

ViestiKirjoittaja Ratiasu » 23.05.2017 00:06

Oli kyllä hyvä vihdoin saada prinsessajakso, jossa Luna ja etenkin Cele ei ole vain taustalla hymyilemässä. Celestiakin sai vähän heikkouksia (tai no aiemminhan se laittoi vain Twilyn tekemään kaiken, joten kuinka vahva sitten edes onkaan oikeasti) ja luonnetta.
Luna syömässä ananasta oli kyllä hyvä. Varmaan muutkin ei-niin-aamu-ihmiset voivat samaistua.
Avatar
Ratiasu
Pegasos
 
Viestit: 516
Liittynyt: 13.04.2013 00:15

Re: S07E10 - Royal Problems

ViestiKirjoittaja antuinen » 22.09.2017 08:25

Kelpo hyvä jakso!!
Starlight, Starlight, Starlight.. Alkaa tää homma ny ärsyttää. Siis en oo koskaa ollu mikään Starlight-fani, enkä ole välittänyt hänestä jälkeen kutoskauden alun, Noh toivotaan että 7 kauden loppujaksoissa Mane Six ryntää auttamaan 8)
Friendship isn't always easy, but there's no doubt it's worth fighting for.
Avatar
antuinen
Varsa
 
Viestit: 23
Liittynyt: 04.06.2017 17:53

Re: S07E10 - Royal Problems

ViestiKirjoittaja Nutzor » 28.12.2017 03:59

Paras jakso tähän mennessä. Aloitetaan vaikka sillä, että 100% samaa mieltä Eurokolikon kanssa. Cutie Markit toimivat miten sattuu nykyään, ja vähän pistää vituttamaan että Starlight kykenee niillä pelleilemään miten mielensä tekee, kun aikoinaan kerrottiin että niihin EI VOI VAIKUTTAA.

Ja voi, Starlight Glimmer. My Little Starlight. Glimmer is Magic. SG SG SG SG. Miksi sitä pitää PAKOTTAA?! Miksi Starlight Glimmeristä tehtiin MLP:n päähahmo? En voi SIETÄÄ tätä pakolla mukaan tungettua hahmoa. Miksi M6 ei riitä?!

Yksi hyvä asia SG:ssa on - tämän suorasukaisuus. Jakso lähti hyvin liikkeelle, kun tämä vaan avasi keskustelun ongelmasta ja teki taikojaan samantien ilman kiertelyä. Aikaa jäi enemmän jakson ehdottomasti parhaalle osuudelle, eli Lunan ja Celestian kanssakäymiselle. Vihdoinkin jakso prinsessojan elämästä, voi pojat. Molemmat olivat erittäin hyviä jaksossa ja SG olisi voinut painua hiiteen kokonaan.

Emme ansainneet näin pitkää Daybreaker vs. Nightmare Moon taistelua. Se olisi voinut olla nopea joukki, mutta tappelu jatkui taustalla pitkään, animaattoreilla ollut taas hauskaa. Daybreaker oli myös spoilaantunut minulle joskus jo kesällä, mutta oli silti jännä nähdä. Vissiin muutama fanficci tehty lisää aikaisempien Nightmare Celestia -versioiden lisäksi. Pidin myös koko musiikkirasia-Twaikusta, joka oli aika hauska.

Jakso loppui kivasti, ja Celestia ja Luna olivat niiiiiiiiin söpöjä lopun puolella. Oikein hyvä jakso juuri näiden kahden ansiosta. Antaisin 10/10 jos koko Starlight Glimmer olisi leikattu pois.
"If it ain't broken, don't fix it. And if it is, leave it be and hope that it'll still be sort of kinda okay."
oonko nyt cool ku mun avatar pyörii?!
Avatar
Nutzor
Maaponi
 
Viestit: 689
Liittynyt: 10.06.2013 17:17
Paikkakunta: Turku


Paluu Jaksot

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron