logo

Yhdeksännen ja viimeisen kauden ketju (kauden aloitus 6.4.)

Keskustelua sarjasta ja kaikesta virallisesta sarjaan liittyvästä materiaalista

Re: Yhdeksännen ja viimeisen kauden ketju (kauden aloitus 6.

ViestiKirjoittaja Nutzor » 30.10.2019 23:03

Kirjotan näitä nyt näemmä tälleen jaettuina niihin kun oon kerralla kattonut ?_?

S9E7 She's All Yak
Hahaa valitsin parhaan oppilaan lempparikseni, sai oman jaksonkin! Yona on spöö ja ihana kömpelys. Jee. Jakso oli aika perus tarina mutta ihan söötti, lopputulos tosi odotettavissa. Ole vain oma itsesi ja silleen. Oon vähän biased koska Yona on lempparini, muuten jakso olisi varmaan ollut aika tylsä. AIniin, ja tässä oli biisikin, lol! Unohdettava perus Rarityn tehdäänsustakaunis-biisi, mutta kiva että Yonakin sai laulaa loppupuolella?
Laitetaan 3/5, ei ansaitse isoja pisteitä kliseisyytensä takia.

S9E8 Frenemies
NONIIN. Mähän sanoin että mikään ei oo kivempi trope kuin pahisten team-up, ja tässä sitä saatiin täydeltä mitalta! Arvasin, että seasonin aikana pitäisi tulla ainakin yksi jakso jossa tätä dynamiikkaa tutkiskellaan lähempää ennen finaalia, ja ai ETTÄ tää oli helvetin hauska jakso. Tirek, CG ja Chrysalis on aivan helvetin hauska trio seurata, ja MIKÄ BIISI! Kertaheitolla yheksi lemppareista koko sarjasta. Pahisbiisit on vaan niin pop. Jaksossa oli muutenkin helvetin hyvä taustamusiikki ja muutkin setit tip top! Jokasen hahmon omat tavat diilata asioiden kanssa ja bondaus yhteisen vihan kautta, ah. Erittäin viihdyttävää seurata ja hymyilin koko paskan läpi, unelmien jakso vikaan seasoniin saada tälläistä League of Evil settiä, jesjesjes. Loppu oli tragikoominen, meinasivat oppia oikeasti ystävyydestä ja viime hetkellä palasivat takaisin "järkiinsä". Puree perseeseen myöhemmin vissiin toi backstäbbäysplääni.
Yksi harvoista 6/5 jaksoista. Todella hauska ja vieläpä juonellisesti erittäin relevantti!

S9E9 Sweet and Smoky
Bleeh, en hirveesti arvosta näitä "kiusaaja ei ollutkaan tahallaan kiusaaja:)" jaksoja. Garble on kasa paskaa. Arvasin melkeen samantien että kyseinen hahmo kyseessä Smolderin veljeksi heti kun välähti ruudulle, ja loppujakso aika odotettavissa. Garble vaihtoi ääntä kellossa ihan liian helposti oltuaan koko jakson kusipää, sivujuoni lohkareiden munista oli mielestäni aika paska tekosyy. Miksi ihmeessä lohikäärmeet ei tietäisi miten niiden munat kuoriutuu, lol. Loppu oli liian teeskentelevän onnellinen. Oisin tykännyt enemmänkin opetuksesta että "Garblen paskat kaverit ei oo kaveruuden arvoisia jos ne ei hyväksy tämän ominaisuuksia."
Ainakin Flutteri oli söpö kun coochiecoochiecoooooooooo:tteli munia.
2/5. Hyvin henk.kohtainen mielipide vaihteeksi.

Näin ton E8 Jälkeen TAAS yhden spoilerin finaalista, helvetti. Mitä enemmän näitä poneja kattoo, sitä enemmän youtube tunkee feediin videoita joissa thumbnailina ja otsikkona finaalispoilereita...
"If it ain't broken, don't fix it. And if it is, leave it be and hope that it'll still be sort of kinda okay."
oonko nyt cool ku mun avatar pyörii?!

Brony.fi viimeinen soihdunkantaja
Avatar
Nutzor
Maaponi
 
Viestit: 737
Liittynyt: 10.06.2013 17:17

Re: Yhdeksännen ja viimeisen kauden ketju (kauden aloitus 6.

ViestiKirjoittaja Nutzor » 01.11.2019 00:11

S9E10 Going to Seed
Ihan kiva feelgood-episode? Olin alusta alkaen aika varma että joo joku koko keissin feikkaa, ja aika nopeasti oli helppo arvata että se oli Big Mac, en uskonut tokan kerran jälkeen että pelkkä suunnitelman laatiminen pitäisi Macciä noin väsyneenä, mutta en lopulta arvannut että kyseessä oli unissakävely! Joten.. No joo, ihan ok lopputulos :D
Kaiken kaikkiaan vaan ihan kiva söpö siskojen bondausjakso. Skeptikko-AJ oli ihan söötti vaikka turhankin obsessed vaihdettuaan mielensä.
Ihan mukava average jakso, opetus aika pitkälti joku "et ole koskaan liian vanha tekemään mikä innostaa" tms, 3/5 I guess

S9E11 Student Counsel
MmMmmm. Totta puhuen unohdin kokonaan mitä jakson loppupuolella edes tapahtui ja piti luntata. Aika perus tilanne, ei enää aikaa kavereille kun keskittyy liikaa hommiin. Aika perusjuoni vaihteeksi, tietenkin Silverstream, joka oli "the boy who cried wolf", sillä yhdellä kerralla olikin tosissaan ja yhyy pöhöö draamaa. Maudia ja Mudbriaria kiva nähdä, ei jäänyt yhden jakson hommiksi. Muuten aika meh meh, kaikki olis voitu välttää kun joku ois sanonut jollekin jotain edes.
2/5. Unohdettava.

S9E12 The Last Crusade
They're not deeeaaaaadddd
Woah, Scootaloon vanhemmat, who knew? Lesbopariskunta, oh my! (Vissiin iha confirmed, jaksossakin confirmed että vain toinen sukua Scootaloolle eli molemmat ei ole ""tätejä"".) Täytyy btw kommentoida sitä kun olen tykännyt että myöhemmillä seasoneilla alettu käyttää näitä ei-standardin muotoisia poneja, ja tässä jokainen uusi hahmo omisti erilaisen vartalon jne, cool!
Itse jaksoon, joo, ei huono juonikuvio. Ei taida vielä ollutkaan MLP:ssä olla "yhyy joudun muuttamaan kaverien luota"-settiä? Kieltämättä saatiin ihan hyvin rakennettua tilanne jossa jatkuvassa liikkeessä olevat vanhemmat ei osaa suhtautua oikein siihen ettei lapsi halua muuttaa jnejne. Tbh oletin että lopussa RD olisi straight up adoptoinut Scootaloon, mutta toimii se noinkin, ehkä parempi ettei niin kliseinen. Lopun CMC-bileet ois voinut antaa useemmille hahmoille puheenvuoroa, olihan siellä Babs ja kaikki mestoilla!
Jeesbox. Annetaan nyt se 4/5, uusivanha juonikuvio, fanservice Scootaloon vanhempien paljastamisella, jne. Ei mitään oikeasti pahaa sanottavaa, joidenkin mielestä Scootsin vanhemmat ehkä sydämettömiä mutta itse laitan tuon matkusteluidensa piikkiin.

S9E13 Between Dark and Dawn
"Olisipa slice of life jakso prinsessoille"
Viimeksi Celestian teatterijakso, nyt tämä! Ihan kivaa seurattavaa, hauskasti tutkiskeli prinsessojen persoonallisuuksia ja hyvä biisi mielestäni. Ainut miinus ehkä sille että samanlainen teema oli juuri viime kaudella Trixien ja Starlightin reissujaksossa - yhy ähä matkustuspartneri on eri mieltä ja molemmat vittuuntuu. Niin, ja sivujuoni M6 kanssa oli aluksi ärsyttävä, tietenkään prinsessat ei herranjumala tee kaikkea itse... Twaikun NYT DELEGOIDAAN aiheutti nauruntuhahduksen sentäs.
Laitetaan nyt tällekin 4/5, oli se nyt keskivertoa parempi koska kauan odotettu jaksotyyppi ja hyvä biisi.

S9E14 The Last Laugh
Weird al Yankovic palaa! Jee!
Sanon suoraan, olen biased koska olen Weird Al -fani. Jakso oli hyvä, ei siinä! Mutta jakso venytti ja venytti itseään kunnes yhtäkkiä yhdellä napsautuksella Cheesen masennus flippasi ja biisi alkoi, selvästi vaan odotettiin hyvää tekosyytä laittaa se tulille. Ja en voi toisaalta syyttää, koska se oli WEIRD ALIN BIISI. Automaattisesti hyvä, tiesin että sellainen tulee pakolta kun Weird Al mukana. Sans Undertale Smirkin luulin aluksi olevan pahis joka tahallaan masentaa Alin lähtemään että saisi tehtaan, mutta toimi se juoni noinkin lol.
Taas 4/5! Jaksossa olisi voinut olla enemmän akshöniä ennen sen flippaamista lopputulokseen yhtäkkiä niin olisi ansainnut vitosensa.

S9E15 2,4,6, Greaaat
Yhhfsedfhsfnw voinko skipata.
Miksi. Rainbow Dash. On. Loyalty. Rainbow Dash on narsistinen, itsekäs kusipää joka ei ajattele kuin itseään. Koko jakson vaan VITUTTI. Miten RD on lojaali Twaikulle, kun tämä pyytää häntä tekemään yhden asian ja RD vaan inisee ja ei tee sitä? Miten RD on lojaali cheerleader-tiimille, joista suuren osan tuntee, kun jättää heidät lojumaan keskenään? Miksi kukaan on vittu RD kaveri? RD on PASKIN PONI.
1/5. En tykännyt yhtään. RD vois mennä purkkiinsa. Hoofball kanssa ihansama.

S9E16 A Trivial Pursuit
Hehei, jakson nimi ja Hasbro omistaa kyseisen pelin. Lul.
Rehellisesti? Hyvä jakso. VAIN sen takia että se oli helvetin viihdyttävää katsottavaa. Juoni, not so much. Tää ei oo S9 twaikku. Tää on S2E3 Lesson Zero twaikku. Helvetin neuroottinen ja obsessed yhden asian takia, pälä pälä. EI VIKASSA SEASONISSA YSTÄVYYDEN PRINSESSAN PITÄS OLLA NOIN TOHELO.
Mutta, kun ajattelen tän jakson omana kuplanaan, HUUTISTA. Ihan helvetin hauska, animaatiotiimi laitto jotain kokaiinia peräsuoleensa ja laittoivat ruudulle about omat ilmeensä. Ilo katsoa moista työtä, aiemmin oonkin kehunut että nykyään hahmoilla niin paljon enemmän persoonallisuutta kun silloin aikoja sitten meemiksi päätyneet harvat naamat ovat jaksojen arkipäivää. Jos tän ajattelee jonain non-canon hassuttelujaksona niin helvetti, hyvä se oli.
Annetaan 5/5, mutta vain koska kuvittelen että tää jakso kuuluu johonkin aikasempaan seasoniin eikä näin pitkälle, ja keskityn siihen kuinka hauska tää oli.
"If it ain't broken, don't fix it. And if it is, leave it be and hope that it'll still be sort of kinda okay."
oonko nyt cool ku mun avatar pyörii?!

Brony.fi viimeinen soihdunkantaja
Avatar
Nutzor
Maaponi
 
Viestit: 737
Liittynyt: 10.06.2013 17:17

Re: Yhdeksännen ja viimeisen kauden ketju (kauden aloitus 6.

ViestiKirjoittaja Nutzor » 01.11.2019 02:02

Youtube:


S9E17 The Summer Sun Setback
Aah iih uuh aah
TAAS PAHISJAKSO. Yksi oli pakollinen, kaksi on vaan nannaa. Jesjesjes. Asiat etenee. Me kerrankin nähdään näitä pläänejä eikä ne lävähdä naamalle finaalissa. Toivottavasti se tarkoittaa että finaalissa sitten päästään suoraan äksöniin. Myönnän nyt heti että tiedän Discordin olevan 4D-chess masterin roolissa sarjassa tässä vaiheessa, mutta viimeistään tässä jaksossa sen olisi kuka vaan arvannut kryptisten kommenttejen perusteella. (Also Discord heitti pilven 4:n seinän taakse. Rude.)
Pahiksia oli taas ilo seurata, ja nyt osaavat yhteistyön ja kaikki meni täydellisesti, jes jes. Kiva kun viholliset eivät perseile vaan osaavat hommansa, luo oikeasti jtn tunnetta että tässä on jotain panoksiakin mukana. Huomioita: CG voitti Tirekin shakissa ja vikat kommentit Chryssiltä ja CG saivat mut arvaamaan, että finaalissa nähdään windigoja. Siksi youtubelinkki^

M6 juoni taustalla? Hyväksyisin paremmin jos ei olis tullut KIRJAIMELLISESTI juuri sen jälkeen kun iso jakso jossa Twaikku meinaa revetä liitoksistaan, camoon hei. Yhtäkkiä onkin niin vakaa ja viisas johtaja, ymmärrän että tässä on loppu pian käsillä ja finaalille luodaan perustaa mutta silti, aika jarring vaihdos. Mut eh, ehkä se on tarpeellista nyt mieluummin kuin finaalissa. Ainakin muut M6 oli katsojien tasolla ja odotti Twaikun friikkaavan ja siksi jakson kaaos oli ihan hyväksyttävää, heillä oli hyvä syy sinänsä olla kertomatta Twaikulle. Vaikka AJ oli taas oikeassa, lol.

Annetaan 5/5. Ihan vaan koska pahiksia oli taas kiva seurata ja tää oli tärkeää setuppia finaalille, kaikki joka tekee siitä perusteellisemman ja paremman juonen saa pisteitä.

(Niin ja koska tiedän Discordin olevan 4D Chess master - Discord tahallaan teleporttasi M6 (-twaikun) puhumaan tehtävistään suoraan pahisten eteen. Ihan salee. Vittu miten subtlea :D)
"If it ain't broken, don't fix it. And if it is, leave it be and hope that it'll still be sort of kinda okay."
oonko nyt cool ku mun avatar pyörii?!

Brony.fi viimeinen soihdunkantaja
Avatar
Nutzor
Maaponi
 
Viestit: 737
Liittynyt: 10.06.2013 17:17

Re: Yhdeksännen ja viimeisen kauden ketju (kauden aloitus 6.

ViestiKirjoittaja Nutzor » 01.11.2019 12:54

S9E18 She Talks to Angel
Aa, perinteinen bodyswap-jakso! Jännä kyllä, niinkin vanha klisee kuin tämä on, MLP hoiti sen yllättävän hyvin. Kukapa olisi uskonut että Angel kaikista pirun hahmoista saisi redemption-arcin.
Jakso oli hauska, Flutterin ääninäyttelijällä vaikutti olevan hauskaa teeskennellä olevansa poika-jänis-ponin-ruumiissa jne. Saatiin kanssa vihdoin tietää miten Flutteri diilaa hoitamalla sekä petoja, että saalista - AA-kerho ja vegaanius. Jälkimmäinen toki oikeassa elämässä vaan haitallinen ajatus eläimille mutta hei, toimii MLP-universumissa lol.
Tosiaan, perinteinen Perjantai on Pahin-juonikuvio ja arvattava lopputulos, mutta kiva seurata. Ehkä tuntui turhan perusjaksolta näin myöhään vikalla seasonilla, mutta? Alkaa loppumaan "pahikset" jotka redemption arccia tarvitsevat niin Angel oli ihan ok vaihtoehto I guess. 3/5.

S9E19 Dragon Dropped
Tää jakso oli kanssa aika odotettu, milloin Spike viimein kyllästyy Rarityn hyväksikäyttöön :D Oletin juonikuvioksi että Spike ihastunut eri hahmoon, ja I GUESS Spike olisikin Gabbyyn? Ei sarja sitä sentään uskaltanut itse myöntää. Aika samanlainen idea kuin mielestäni juuri jossain jaksossa oli, että ystäviä ei voi omia päläpälä aika täytyy jakaa pälä. Gabbya oli kiva nähdä pitkästä aikaa ja Rarityllä oli hyviä hetkiä, en oikein keksi heti yhtään sen ihmeellisempää kommentoitavaa. Ihan jees 3/5.

S9E20 A Horse Shoe-In
Ah, Starlight ja Trixie on vaan niin kiva pari seurata, jaksot tuntuu aina paljon luontaisemmilta kun ovat vapaampia pärisemään omiaan. Juoni oli ihan järkeensäkäypä, joskin ärsytti ehkä rehtorikandidaatit, arvasin saman tien että lopussa vararehtoria ei heistä löytyisi. Siis Big Mac? Diamond Tiaran mutsi? Arvasin myös että Octavia ja Doctor skippaa koska omatkin duuninsa.
Nepotismia! Ihan jännä aihe tutkiskella. Ymmärrän täysin SG vaikeuden sanoa ei, kuka nyt haluaisi suorilta käsin pettää ystävänsä. Silti, Trixien nyt olisi pitänyt tajuta itsekin ettei ole sopiva hommaan, mutta hän luulikin sen olevan joku helvetin suojatyöpaikka :D
Täytyy myöntää etten arvannu Sunburstin olevan lopussa uusi valinta vararehtoriksi, mutta jälkeenpäin mietittynä sehän olikin ihan selvä homma. Sunburstin tarinakaarikin pääsee tavallaan päätökseen, kun viimeksi mutsinsa valitti tämän työttömyydestä jne. Nice.
Also lopun viimeinen PHYLLIS NOOOO oli vitun hauska gag, lmao.
4/5.

S9E21 Daring Doubt
Önnönnön Daring Do ei kauheasti kiinnosta muuten kuin Indiana Jones referenssiensä kautta. Myönnän, että siksi että jaksot pyörii aina RD ympärillä joten menettää automaagisesti pisteitä. Mutta hei, kuka olisi uskonut, Dr. Caballeron taimikälie redemption arc. Kaikki pitää nyt saada alta pois näemmä loppua kohti, toivottavasti pääpahiksemme eivät sentään lopussa tule "parannetuksI". Anyway, jakso oli sinänsä ihan ok äksöniltään vaikka tuntui vähän pakotetulta juonelta ihan vaan että saataisiin Daring Do:n ja Caballeronin rivalry loppuun. RD oli lopulta pitkälti taustahahmo, lul.
- Lol nevermind kirjotin tätä jakson loppupuolella ja nyt Ahuizotlkin sai vitun redemption arcin. Buuu. Menee naurettavaksi ettei kukaan voi olla vaan pahis pahuuden vuoksi, vittu sanokaa joskus kolme sanaa ettei tuu tälläisiä väärinkäsityksiä :))
2/5, ois ollut 3/5 ilman Ahuizotlinkin redemptionia, bleh.
"If it ain't broken, don't fix it. And if it is, leave it be and hope that it'll still be sort of kinda okay."
oonko nyt cool ku mun avatar pyörii?!

Brony.fi viimeinen soihdunkantaja
Avatar
Nutzor
Maaponi
 
Viestit: 737
Liittynyt: 10.06.2013 17:17

Re: Yhdeksännen ja viimeisen kauden ketju (kauden aloitus 6.

ViestiKirjoittaja Nutzor » 03.11.2019 22:23

Nää vielä katoin ennen miittiä mutta en kerenny postaan
S9E22 Growing Up Is Hard to Do
Uu, tää oli varmaan tällänen juonikuvio kun ois pitäny arvata tapahtuvan jossain vaiheessa, saatiin sitten viime hetkillä!
Tavallaan todella ajankohtainen jakso sarjalle, onhan tässä fandomissa keretty monta vuotta olemaan ja jengi kasvanut mukana, tutkiskellaanpa siis mitä se aikuisuus oikeastaan on ja silleen. Jakso ei mitään kauhean uutta konseptille tuonut, mutta tuttuja hahmoja tietenkin kiva seurata! CMC muutokset oli lopulta aika vähäiset paitsi Sweetiellä, joka mielestäni oli myös ainut joka osasi tehdä itsestään vanhemman kuuloisenkin, AB ja Scoots kuulosti ihan samalta.
Sivuponeista se pegasus oli aika spöö ja se otus oli ihana. Oispa. Toivekuck oli aika selvä kaunotar ja hirviö-referenssi jnejne.
4/5, oikeen jees ja tuntui viimein ihan kunnolla siltä että loppu tulee. Oivoi.

S9E23 The Big Mac Question
Ja jatketaan teemoilla jotka tuntuu finaalilta, näemme Big Macin suhteen tarinakaaren lopun. Season kakkosessa ekaa kertaa BM oli rakkausjakson keskiössä ja nyt päästiin häihin, ai että. Discord aiheutti nyt taas turhankin paljon harmia vaikka on ennen osoittanut että osaisi hoitaa asiat kyllä vähän paremminkin, mutta hei, truu rakkaus voitti lopussa ja ei haitannut. Aika perus opetus että millään kosimisella ei ole niin väliä jos rakkautta on jnejne.
Loppu oli aika tunteikas, viimeinen slice of life jaksomme ennen loppua ja tälläinen "vakava" juoni. En ihan digannut tän jakson tavasta käyttää tota haastattelu - tarinankerrontaa, tehtiin silloin joskus aiemmin paljon paremmin, mutta joo. Musiikeissa oli fiilistä ja silleen. Myönnän että tässä vaiheessa alkoi olemaan se hype finaalia ja miittiä kohti suunnattu, joten oli vähän hankala olla niin invested! Mutta ei siinä.
4/5 vaikka. Seuraavaksi lets fakin gou.
"If it ain't broken, don't fix it. And if it is, leave it be and hope that it'll still be sort of kinda okay."
oonko nyt cool ku mun avatar pyörii?!

Brony.fi viimeinen soihdunkantaja
Avatar
Nutzor
Maaponi
 
Viestit: 737
Liittynyt: 10.06.2013 17:17

Re: Yhdeksännen ja viimeisen kauden ketju (kauden aloitus 6.

ViestiKirjoittaja Nutzor » 03.11.2019 23:56

My little pony, my little pony, aa-aa-aaahh...


Tässä se nyt sitten tulee, se finaali. Kirjotan tätä rewatchin jälkeen, koska vaikka finaali oli aivan helvetin eeppistä ja tunteikasta katsoa porukalla, myönnän että meiningin puolesta jäi yksityiskohdat huomaamatta ja silleen. Tätä oli odotettu. Ja se oli kaikkea mitä uskalsin toivoa.
Nää mun arviot on nyt ollut mitä on, koska oli kiire saada katottua ennen finaalia, ja valitan laadusta :D Yritän nyt kirjottaa pitemmin fiiliksiäni.

S9E24 The Ending of the End Part 1
Olin helvetin tyytyväinen että jakso alkoi Discord-Grogar revealilla, koska olin spoilaantunut siitä ja vitutti kun luulin sen olevan jokin iso lopun homma, olin heti enemmän inessä jaksossa kun tajusin etten tiedäkään miten tää etenee. Grogarin soittokellon (?) antama magia oli hyvä tapa laittaa heti juoni tulille vihujen powerupilla, ja designit oli ihan jees, alicorn-CG vaikutti järkevältä tavalta tehdä tästäkin uhka. Discordin taian hallitsemattomuus oli siistiä, ja hyvä tekosyy sen nerffaukselle jättämällä se käyttämättä :D

Itse kruunaus-juoni jäi vaan taka-alalle odotellessa meininkejä. Tuota race war-juonta, jonka sekä arvasin että vähän spoilaannuin, olisi voinut hiukan perustaa enemmän viime pahisjaksossa koska se tuntui liian helpolta saada aikaiseksi. Discordin juonen olin tosiaan spoilaantunut, ja I suppose se oli ihan jees tapa saada tää tulille että 4D-Chess juoni hajosikin eikä ollut turvaverkkoa. Tuntui siltä että panoksia löytyi, jota kovasti finaalille halusin, teki tästä sen verran coolimman vaikka tiesikin että tottakai hyvikset lopulta voittaa. Alettiin pöydän ääressä oikeesti veikkaileen että Discord tekee jonku heroic sacrifice tms, kaikki oli mahdollista :D

Ja sitten äksöniin! "Ancient 6" hakattiin turhan helposti, meni aika skippauksella. SG vs Chrysalis oli jees, SG pääsi näyttää powerleveliään ja heitti hyviä onelinereita, huutista, vaikka lopulta häviskin odotetusti steroidichrysselle. M6 vs Cozy Glow oli awesome, pelkäsin että pelkkää laseria twaikulta tai joitain mutta kaikki pääsi oikeesti ihan tappeleen omal tavallaan. Sitten se pahisten voitto, ja jäätiin odottamaan innolla miten toka jakso menee! Kuka seivaa tilanteen! Oikeasti ihan kivasti tehty finaali kun lopputulos tiedetään, mutta ei mitään hajua miten sinne päästään. Päähahmojen eeppinen fly you fool momentti oli vitun jees, ja Canterlotin tuhoomisessa samaa fiilistä kun S4 finaalin kirjaston tuhoamisella.

5/5. Tää on arvoisensa finaali jo nyt.

S9E25 The Ending of the End Part 2
Oh shit, finaali part 2 alkaa äksönillä. Ja millä, SG pääsi olemaan hetkellisesti OP ja prinsessojen yms last stand oli vitun hype. Race War jatkuu, alkoi nyt (vasta) tuntua todelliselta kun Cloudsdale suljettiin muilta jne. Panokset korkeella, windigotkin tulille, ebic callback. ALSO MIKÄ VITTU SEN PIKKUPEGASUKSEN ÄÄNI tossa kun kaikki eri ponirodut laittaa defenssit tulille :D
"The same thing we do every time Pinkie, try to save the world"-huutis mikä referenssi, meni ihan ohi ekalla kerralla.

Vihujen plääneissä tulleet erimielisyydet oli taas kova red herring, annetaan ymmärtää että hakkaavat toisensa tai jotain, edelleen auki että miten päättyy. Ja sitten se alkaa, meininki menee vitun Avengers Endgameksi. Viimeiset toivot, päähahmot jotka aloitti kaiken, vs. pahikset. Kaikki pääsi näyttään taas omia taitojaan, Spike ja Rarity puolustaa toisiaan, ui juma, Spike panttivankina - ja sitten "Cap, on your left."
Ei vittu et meni meininki miitissä eeppiseksi :D KAIKKI HAHMOT MESTOILLE, FOR EQUESTRIAAAAAAAAAAA
Kieltämättä helvetin eeppistä. Ihan vitun siistä nähdä jtn s1 hahmoja yms mukana faitissa, student6 odotetusti olivat avain voittoon vaikka eivät soolonnetkaan niikuin aluksi arvailin. Aika spöö että noi puheet missä oppilaat hankkivat apujoukkoja perustuvat elementteihin, be honest, be loyal, jne.

Ja sitten se varmaan järkevin tapa lopettaa faitti. Taste the rainbow motherfucker. Triplaedition, ai helvetti. Oisin ehkä halunnut nähdä apujoukkojen tappelevan enemmänkin ennen vanhaa kunnon oneshottia, mutta olihan tuo se perinteinen ratkaisu. Chaos Pinkie oli pure fanserviceä, huutista, tottakai Pinkie on ainut Discordin lisäksi joka pystyy diilaamaan kaaosmagian kanssa, sillähän oli omaakin ;)
En odottanut pahisten kivetystä, täytyy myöntää, nähtävästi MLP:n pahin rangaistus, Discordhan sen tiesi :D

"It's like the end of an era." Flutterihan sen sanoi. Vielä viimeinen donitsituokio ystävien kesken ennen epilogijaksoa, voi pojat. Viimeistään siinä finaalin eeppinen hype vaihtui siihen haikeaksi suruksi. Mutta tää finaali oli kyllä kova, mikään ei oo parempi trope tälläisen sarjan tms lopussa, kuin että kaikki hahmot joihin tutustuttu tulee yhteen diilaamaan ongelman kanssa, niin vitun siistiä. 6/5.

S9E26 The Last Problem
Noniin, sitten se viimeinen. Ihan oikeasti. Pelkkä jakson nimi herätti tunteita ennen katsomista, tää koko jakso oli yhtä nostalgiaa ja kyyneliä ainakin mulle. Timeskip epilogi oli nerokas tapa.

Chad Spike pudottaa ekat nostalgiat, mainitsi Diamond Dogsit. MILLOIN nähty viimeksi, ei hele. Prinsessatwaikku on kool design, zoomer-oppilas oli hyvä tekosyy tän jakson juonelle, että päästään vielä kerran näkemään että mitä se ystävyys jolle tää sarja perustuu olikaan. Sopivin mahdollinen lopetus tälle sarjalle. Viimeinen ongelma oli taas sitten että kaikki oli kiireisiä Twaikun kruunauksen puolesta, ja Twaikku pelkää muutosta ja ystäviensä menettämistä. Katsojalle relevantti, tässä ollaan jättämässä sarja joka myös "menee pois". Nostalgiadrop 2 Rarityn tähtihämpyillä jostain... S3? Niiden piti olla kai relevantteja ja eivät kai ikinä tehneet mitään, noic että ne nyt muistettiin I guess.

Ja sitten kruunaukseen. Nostalgiadrop 3, vitun ekan seasonin lohikäärme, äää. Täs vaihees nostalgia ja feels alko olee jo aika korkeella. Vielä viime jakson tapainen sivuhahmojen showcase, leffaa myöten! Kaikki vituiks vielä kerran, koska se ei haittaa, ystävyydet säilyy. Twaikulle kippikset vedettiin antaumuksella.

JA SITTEN NE WATERWORKS. TIMESKIP M6 RYPPYINEEN. PINKIE JA CHEESE SAI LAPSEN, APPLEDASH CONFIRMED, FLUTTERCORD CONFIRMED, AJ:LLA ON GRANNY SMITHIN HUIVI AAAAAAAAA ITS HABBENINGB. Ei saatan, Episode 100 tasoiset fanservicet tulille vielä kerran. Tunteita löytyi.

Ja sitten se perinteisin tapa saada meitsin tunteet vielä kovemmin pintaan, vitun biisi. Kaikki noi vanhemmat versiot. Aikuis- Silver Spoon, Diamond Tiara ja Twist kavereina, LyraBon,Cake Twins, JättiGummy, Sunburstin parta, CMC opeina, FaijaBigMac, Winonallakin vittu pentuja, YonaSandbar, WHAT FRIENDSHIP COULD BE, ja kaikki hahmot VIELÄ KERRAN. alkuperäsen tunnarin theme.
Ja lopetus kirjan sulkemiseen.

Tässä. Oli. Kaikkea. Mitä saattoi toivoa. Aivan helvetin hyvä lopetus, tästä vaikea parantaa. Itkin. Rehellisesti. Tunnetta oli niin paljon, yhdeksän vuotta paketoitiin aivan mielettömän kauniisti. Jakso yksinkertaisesti oli muutenkin vaan hyvä, biisi oli yksi parhaita sarjassa. Rakastin kaikkea hahmodesigneista referensseihin mitä tähän oli saatu tungettua. En edes keksi miten muuten voisin jaksoa ylistää, fiiliksiäni yleisesti lopusta meen purkamaan eri lankaan. Oli ilo ja kunnia olla mukana tässä sarjassa loppuun asti, ja oon erittäin tyytyväinen että päätin ottaa projektikseni tän loppuun katsomisen. Erikoiskiitos miitissä katsojaseuralle, teitte siitä unohtumattoman kokemuksen.

10/5. The end.
"If it ain't broken, don't fix it. And if it is, leave it be and hope that it'll still be sort of kinda okay."
oonko nyt cool ku mun avatar pyörii?!

Brony.fi viimeinen soihdunkantaja
Avatar
Nutzor
Maaponi
 
Viestit: 737
Liittynyt: 10.06.2013 17:17

Re: Yhdeksännen ja viimeisen kauden ketju (kauden aloitus 6.

ViestiKirjoittaja Partajeesus » 11.01.2020 14:51

Nutzor kirjoitti:
My little pony, my little pony, aa-aa-aaahh...

Noniin, sitten se viimeinen. Ihan oikeasti. Pelkkä jakson nimi herätti tunteita ennen katsomista, tää koko jakso oli yhtä nostalgiaa ja kyyneliä ainakin mulle. Timeskip epilogi oli nerokas tapa.

JA SITTEN NE WATERWORKS. TIMESKIP M6 RYPPYINEEN. PINKIE JA CHEESE SAI LAPSEN, APPLEDASH CONFIRMED, FLUTTERCORD CONFIRMED, AJ:LLA ON GRANNY SMITHIN HUIVI AAAAAAAAA ITS HABBENINGB. Ei saatan, Episode 100 tasoiset fanservicet tulille vielä kerran. Tunteita löytyi.

Ja sitten se perinteisin tapa saada meitsin tunteet vielä kovemmin pintaan, vitun biisi. Kaikki noi vanhemmat versiot. Aikuis- Silver Spoon, Diamond Tiara ja Twist kavereina, LyraBon,Cake Twins, JättiGummy, Sunburstin parta, CMC opeina, FaijaBigMac, Winonallakin vittu pentuja, YonaSandbar, WHAT FRIENDSHIP COULD BE, ja kaikki hahmot VIELÄ KERRAN. alkuperäsen tunnarin theme.
Ja lopetus kirjan sulkemiseen.

Tässä. Oli. Kaikkea. Mitä saattoi toivoa. Aivan helvetin hyvä lopetus, tästä vaikea parantaa. Itkin. Rehellisesti.Kaikki tämä.
Tykkään aina sanoa, että aivan sama kuinka paskalta on tuntunut niin tämä sarja on saanut aina hymyilemään ja tämä on se ainoa kerta kun tuo menee just toisinpäin.
Tämä oli niitä harvoja kertoja kun pitkään jatkunut sarja saadaan päätökseen kunnialla. Esim joku sopranosin päätös oli aivan paska ja merkki siitä ettei muutakaan enää keksitty.

Muutenkin ysi kausi oli helvetin iso parannus edelliseen ja mun mielestä koko kaudessa ei ollut yhtäkään huonoa jaksoa.
Aiemmin mainitsit esim Garblen äkillisen muutoksen kusipäästä hyväksi tyypiksi, mutta noinhan kaikki on aina tässä toiminut.
Itsehän päätin aloittaa koko sarjan alusta ja tuon oikein huomaa kuinka äkkiä kaikki tapahtuu aina. Jo pelkästään toisen jakson lopussa twi ihan aidosti välittää kaikista muista vaikka juuri hetki sitten halusi olla yksin.
Ainakin oletan, että noiden kahden ekan jakson tapahtumat kesti korkeintaan pari päivää.
Eikös myös Starlight muuttunut yhden jakson aikana hyvikseksi.

Äkkiseltään tulee mieleen lähinnä Discord ja Trixie joilla muutos kesti pidempään.
Siitä vielä plussaa, että sentään Tirek, Cozy glow ja Chrysalis pysyi pahoina eikä kokenut mitään äkillistä friendship is magic hetkeä.
Oikeasti sarjan historian tuntien odotin jotain tuollaista.
Avatar
Partajeesus
Yksisarvinen
 
Viestit: 395
Liittynyt: 11.04.2015 23:38
Paikkakunta: Pori

Edellinen

Paluu Friendship is Magic

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa

cron