logo

Kritiikkiä, apua ja vinkkejä piirtämiseen

Keskustelua Brony-fandomista ja sen tuotoksista

Re: Kritiikkiä, apua ja vinkkejä piirtämiseen

ViestiKirjoittaja Aveline » 23.07.2015 15:51

Nyt tuli kyllä niin kätevä (ja vielä suhteellisen yksinkertainen!) vinkki SAIn käyttäjille että pakko jakaa täälläkin. Veikkaan että samaa periaattetta voi soveltaa myös Photariin ja miksei vaikka GIMPiinkin. Eli miten saa tehtyä kuvaan overlay-layerilla helposti lisää "tunnelmaa". Täytyykin muistaa kokeilla sitten kun (*köh* jos *köh*) tässä lähiaikoina piirtelee jotain...

Kuva
Arts: DeviantArtBattle.net: Aveline#2243Steam: Ayrianth
○ ♥ ○ ˚ 。 ○ ˚ ♥ ˚ ○ 。˚ ○ ♥ ○
C O F F E E ♡ - So I can do nothing with more energy!
Avatar
Aveline
Yksisarvinen
 
Viestit: 1466
Liittynyt: 05.04.2013 00:02
Paikkakunta: Pohjois-Kurjala

Re: Kritiikkiä, apua ja vinkkejä piirtämiseen

ViestiKirjoittaja Silverhill » 23.07.2015 20:27

Mikäli kaipaa vähän pehmeyttä omiin lineartteihin, niin suosittelen tätä simppeliä tutoriaalia. Allekirjoittanut ainakin on hyödyntänyt töissään useasti, vaikkakin lievästi soveltaen.

"Elämä on vähän kuin suklaarasia...KUKA **RKELE ON SYÖNYT PUOLET!?"
Avatar
Silverhill
Maaponi
 
Viestit: 745
Liittynyt: 24.03.2013 21:22
Paikkakunta: Pohjois-Kurjala

Re: Kritiikkiä, apua ja vinkkejä piirtämiseen

ViestiKirjoittaja BCRich » 24.07.2015 09:13

Aveline kirjoitti:Nyt tuli kyllä niin kätevä (ja vielä suhteellisen yksinkertainen!) vinkki SAIn käyttäjille että pakko jakaa täälläkin. Veikkaan että samaa periaattetta voi soveltaa myös Photariin ja miksei vaikka GIMPiinkin. Eli miten saa tehtyä kuvaan overlay-layerilla helposti lisää "tunnelmaa". Täytyykin muistaa kokeilla sitten kun (*köh* jos *köh*) tässä lähiaikoina piirtelee jotain...

Noilla modeilla (vai mitä nimeltään ovatkaan) saa vaikka mitä hauskaa aikaiseksi, kun vain jaksaa leikkiä niillä aikansa. Esimerkiksi ihan vain (vaalean)keltaisella värillä ja subtract-modella saa hyvän pohjan yökuvalle:

Kuva
Pientä lisäsäätelyä kuvassa esiintyvän tilanteen mukaan ja lopputuloksesta tulee vallan mainio. ^_^
Amatöörituhertaja DeviantArtissa.
Hullun ponipiirtäjän blogi.
Avatar
BCRich
Maaponi
 
Viestit: 309
Liittynyt: 03.08.2012 01:25
Paikkakunta: Joensuu

Re: Kritiikkiä, apua ja vinkkejä piirtämiseen

ViestiKirjoittaja Silverhill » 04.01.2016 12:37

Pitkästä aikaa olen taas yhden väritykseen (tai väritasoihin eli layereihin) liittyvän haasteen edessä, johon tarvitsisin taas kokeneempien neuvoja.


Tarkoituksenani olisi siis luoda väritaso (layer), johon haluaisin luoda osasia jotka olisivat aina vastakkaista väriä layeriin nähden. Eli siis sillä tapaa, että aina kun vaihdan pohjimmaisen layerin väriä niin myös tämä päinvastaista väriä luova kohta muuttuisi samalla ilman erillistä säätämistä. Olen varma että tämän voisi luoda jonkin maskin tahi vastaavan avulla, mutta en vaan keksi että miten. Tiedä tuota luonnistuuko tämmöinen vielä PS 7.0:lla, mutta kertokaas onko teillä ideoita? Helpottaisi nääs monia töitäni tulevaisuudessa.

Olen yrittänyt kyllä luoda valittuihin kohtiin "negatiivi/invert"-tason mutta se vain yleensä värjää halutut kohdat valkoisiksi ilman värien muuttamista.
"Elämä on vähän kuin suklaarasia...KUKA **RKELE ON SYÖNYT PUOLET!?"
Avatar
Silverhill
Maaponi
 
Viestit: 745
Liittynyt: 24.03.2013 21:22
Paikkakunta: Pohjois-Kurjala

Re: Kritiikkiä, apua ja vinkkejä piirtämiseen

ViestiKirjoittaja saby » 17.04.2016 12:45

Silverhill kirjoitti:(...)
Tarkoituksenani olisi siis luoda väritaso (layer), johon haluaisin luoda osasia jotka olisivat aina vastakkaista väriä layeriin nähden. Eli siis sillä tapaa, että aina kun vaihdan pohjimmaisen layerin väriä niin myös tämä päinvastaista väriä luova kohta muuttuisi samalla ilman erillistä säätämistä. Olen varma että tämän voisi luoda jonkin maskin tahi vastaavan avulla, mutta en vaan keksi että miten. (...)

Tee Difference-taso, maalaa sinne valkoista niihin kohtiin joissa haluat alemman layerin värien näkyvän päinvastaisesti. Liukuvärit musta-valkoinen -akselilla onnistuu kanssa. Tasolla voi käyttää värejäkin, mutta niillä ei ole mitään eroa vastaavaan harmaansävyyn.
saby
Varsa
 
Viestit: 2
Liittynyt: 17.04.2016 12:33
Paikkakunta: Haapaoja

Edellinen

Paluu Fandom

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa