logo

Osallistujaksi fanitutkimukseen?

Keskustelua Brony-fandomista ja sen tuotoksista

Osallistujaksi fanitutkimukseen?

ViestiKirjoittaja sannaselleri » 23.06.2016 11:52

Kiinnostaisiko sinua osallistua faniutta ja fandomeita käsittelevään tutkimukseen ja jakaa kokemuksiasi bronyna ja/tai poniharrastajana?

Tutkimus liittyy FT Sanna Lehtosen (kielten laitos, Jyväskylän yliopisto) ja FM Tanja Välisalon (taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitos, Jyväskylän yliopisto) käynnissä oleviin tutkimushankkeisiin. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, millaisia merkityksiä eri fandomeihin kuuluvat henkilöt liittävät omaan faniuteensa, fanitoimintaansa, fandomiin ja fanittamiinsa ilmiöihin.

Osa tutkimusaineistosta kerätään haastattelemalla osallistujia. Haastattelut ovat teemahaastatteluja, joissa keskustellaan vapaamuotoisesti aiheista, jotka liittyvät fani-identiteettiin, MLP:FiM-sarjaan, ponituotteisiin, faniyhteisöön/fandomiin sekä fanitoimintaan (tapahtumiin osallistuminen, fanitaide, fanifiktio, muut fandomit yms.). Olemme kiinnostuneita monenlaisista kokemuksista, joten ei ole väliä, oletko uusi, jo pitkään aktiivisena toiminut tai kenties entinen brony/poniharrastaja, eikä myöskään sillä, fanitatko vain verkossa vai osallistutko myös offline-tapahtumiin. Tutkimuseettisistä syistä edellytämme kuitenkin osallistujilta täysi-ikäisyyttä.

Haastattelut ovat luottamuksellisia ja tehdään kasvokkain tai sähköisesti. Haastattelut tallennetaan ja haastatteluaineisto anonymisoidaan osallistujien yksityisyyden suojaamiseksi. Tutkimuksen tulokset julkaistaan kotimaisissa ja kansainvälisissä tiedejulkaisuissa.

Vastaamme mielellämme tutkimukseen liittyviin kysymyksiin ennen kuin teet päätöksen tutkimukseen osallistumisesta. Olemme heinäkuussa Finnconissa Tampereella 1.–3.7.ja Animeconissa Jyväskylässä 8.–9.7. – meiltä voi tulla kyselemään mielellään lisää paikan päällä tai mahdollisesti sopia jo haastatteluja kyseisille viikonlopuille. Jatkamme haastattelujen tekemistä loppukesästä ja syksyllä.

Kysymykset ja yhteydenotot suoraan alla oleviin sähköpostiosoitteisiin.

Toivomme runsasta osanottoa! ^_^

Sanna Lehtonen, yliopistonlehtori, kielten laitos, JY
sanna.j.lehtonen@jyu.fi

Tanja Välisalo, yliopistonopettaja, humanistinen tiedekunta, JY
tanja.valisalo@jyu.fi

P.S. Tämä ketju on avattu adminien luvalla.
sannaselleri
Varsa
 
Viestit: 1
Liittynyt: 09.09.2014 13:08

Paluu Fandom

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa