logo

Virallinen MLP:FiM sarjakuva

Keskustelua sarjasta ja kaikesta virallisesta sarjaan liittyvästä materiaalista

Re: Virallinen MLP:FiM sarjakuva

ViestiKirjoittaja Silverhill » 03.11.2015 17:49

Just synttärien ajalle saapuivatkin nuo kauan odottamani FF: Nelosvolume ja pääsarjan kahdeksas. Pyrin välttämään pahimpia spoiluja, mutta varokaaten.

Kasivolume skarppasi kiitettävästi sitten viime numeron pannukakkutarinoitten. Ensimmäinen stoori Cherileestä Luchadormaisena painijana oli jo idealtaan hervoton, unohtamatta piirtotyyliä johon törmäsinkin jo kolmannessa FF:ssä. IMO Cherilee voisi olla paremmin esillä piirretyssäkin.

Sitten tulikin tämä toinen stoori. Empätiiä...ehkä tämä kaupungin välinen metakka ja kahtiajako venyi vähän liian pitkäksi. Agnes Garbowmikänytolikaan piirtotyyli sopii eittämättä hahmoille, mutta varsinaisten toiminallisuuksien ja "liikkeiden" piirtämisen suhteen, tyyli ei ole ehkä vahvimpia.

Kolmas tarina oli melkoisen...odottamaton ja sopikin helkutin hyvin Halloweeniksi. Tätäkin tarinaa olisi voitu saksia muutamasta kohtaa lyhyemmäksi, mutta Apple Pie- meininki oli kyllä semmoista että oksat pois.


Sitten vielä lyhyesti FF4:stä.


Rarityn sekä Babsin välinen tarina oli lyhyehkö, mutta suloista katsottavaa. Agnesin piirtotyyli sopi menoon ja tällaiseen lyhyempään tarinaan oikein hyvin.

Spike ja Luna-stoori nyt jäi pettymykseksi sen puolesta miten vähän tekemistä itse Lunalla oli tarinassa.
Spoiler: näytä
tämä loharien yhteisö Fillydelphiassa oli muuten kiehtova lisä, mutta oli silti pahasti ristiriitainen sen suhteen mitä sarja on meille lohareista kertonut
Muutoin toki ihan jeesh-kohtauksia ja läppää shippausfandomia koskien.

Pormestarin ja AJ:n stoori antoi mukavasti pientä taustantapaista pormestarin puolesta. Kiva tarina, ei ongelmia.

DT ja Silverspoon...melko perusmatskua, eipä siinä juuri mitään.
"Elämä on vähän kuin suklaarasia...KUKA **RKELE ON SYÖNYT PUOLET!?"
Avatar
Silverhill
Maaponi
 
Viestit: 745
Liittynyt: 24.03.2013 21:22
Paikkakunta: Pohjois-Kurjala

Re: Virallinen MLP:FiM sarjakuva

ViestiKirjoittaja Silverhill » 15.04.2016 18:48

Sarjiksen pääsarjan yhdeksäs volume lukaistuna ja...dämm, ottaen huomioon Reflections-arcin keskinkertaisuuden ja seiskavolumen sukkaamisen, nousi ysivolume hetkessä henk. kohtaiseksi suosikikseni. Tähän tarinakaareen mahtui niin pirusti hyvää matskua, että tämä olisi sopinut pirun hienosti vaikka animaatiossa kauden finaaliksi tai vaikka ihan puolitoistatuntiseksi spessuksi. Pieni synkkyys on tietenkin aina plussaa ja kuin monenmoisten vanhojen tuttujen hahmojen yhteentuominenkin.


Spoiler: näytä
Sombran paluu ja tämän tausta yhdessä RH:n kanssa toivat hahmolle PALJON enemmän syvyyttä kuin mitä kolmoskauden aloituksen...persoonaltaan mitäänsanomaton varjoponi. Dramatiikka tämän Hopen välillä toimi hyvin läpi sarjiksen. Changelingien ja sekä ei-ihan-niin-puhtaiden-antagonistien paluusta myös plussaa. Cadancekin pääsi vaikuttamaan kiitettävästi tässä tarinassa, mikä on aina hyvä juttu prinsessakolmikon kohdalla.

Umbrum...noh, olihan tuo aika selkeää että eivät mokomat varmasti näyttäneet silti mitä Hope ymmärsi, mutta perhana. Tuommoista painajaisluukkia itse animaatiosarjassa tuskin päästään koskaan näkemään. :X

Mutta jos jotain naputettavaa, niin mitäpä oikein tapahtui FlimFlamille, Iron Willille ja LD:lle? Tuntui vähän tyhjältä kun lukijalle ei valoitettu heidän tilannetta puolenvälin jälkeen enää lainkaan. Krysse ja tämän poppoo häipyivät kyllä, mutta mites näiden muiden kohtalo sitten, vai missasinko kenties jotain?


Mutta, hittolainen, Ysivolume kipusi omilla kirjoillani ykkös-sijalle kolmosvolumen ohitse.
"Elämä on vähän kuin suklaarasia...KUKA **RKELE ON SYÖNYT PUOLET!?"
Avatar
Silverhill
Maaponi
 
Viestit: 745
Liittynyt: 24.03.2013 21:22
Paikkakunta: Pohjois-Kurjala

Re: Virallinen MLP:FiM sarjakuva

ViestiKirjoittaja Steadfast » 25.04.2016 16:15

Jos kelpaa sarjakuvat sähköisenä Englanti versiona niin on 2nd Humble Comics Bundle setti tarjonnassa 4.5 asti.

https://www.humblebundle.com/books

Näkys olevan 1 softcover exclusive sarjiskin mukana 25€ luokassa. "Price includes worldwide shipping!"
Twilight needs more reading ^_^;
Avatar
Steadfast
Varsa
 
Viestit: 22
Liittynyt: 07.07.2014 17:50
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Virallinen MLP:FiM sarjakuva

ViestiKirjoittaja kurkku » 19.01.2017 11:51

Friends Forever-sarja päättyy maaliskuussa, ja sen tilalla alkaa huhtikuussa Legends of Magic-sarja, joka kertoo MLP-maailman historiasta.

http://comicsalliance.com/my-little-pony-legends-of-magic-exclusive/?trackback=tsmclip

My Little Pony: Legends of Magic #1—SPOTLIGHT
Jeremy Whitley (w) • Brenda Hickey (a & c)

The origins of cutie marks, friendships, magic and more are available in this new ongoing series devoted to revealing the secret history of Equestria! In this opening story arc, we travel back in time to uncover the secrets of Starswirl the Bearded and his magical friends!
FC • 32 pages • $3.99

Bullet points:
· Ties into new season of My Little Pony!
· The magic of My Little Pony continues with a brand-new ongoing series!
· From seasoned MLP writer Jeremy Whitley, creator of Princeless, and writer on Marvel’s The Unstoppable Wasp!
· Variant cover by Derek Charm!

Jeremy Whitley:

“My Little Pony: Legends of Magic” is a tremendous opportunity for both us as comic creators and our readers to get a chance to really dive into the rich mythological history of the My Little Pony world. The long history of the world is so often hinted at in the show and now we have the chance to pick up on all those little hints and fill in all the rich details. It gives us a chance to tell different sorts of stories and follow mythological members of the cast who have only ever appeared in stories and flashbacks. It gives us an opportunity to work very closely with the show without having to tell stories that are happening at the same time. It will be a must read for big time My Little Pony fans!”

Brenda Hickey:

“In Legends of Magic you will be introduced to a whole new, diverse, and colorful cast. Of course there will be appearances from a few familiar faces, so you also can look forward to that!”
Avatar
kurkku
Yksisarvinen
 
Viestit: 342
Liittynyt: 21.07.2012 02:07
Paikkakunta: Helsinki

Re: Virallinen MLP:FiM sarjakuva

ViestiKirjoittaja Silverhill » 19.01.2017 20:41

^ Eli siis pitäisi tulla vielä pari kokoelmanumeroa (mitkä sisältävät ylensä sen neljä tarinaa)? Haikeaksihan tuo vetää, mutta yleisesti ihan kiva roundihan FF:n parissa mentiin. Saas nähdä mitä matskua tuo uudempi sarja sitten tuo mukanaan. Miljöön historiasta ollaan saatu kuulla itse pääsarjastta oikeastaan vasta pintaraapaisuja sieltä täältä ja loput aukot ovat yleensä headcanonien täyttämiä. Uteliaana ainakin itse odottelen mitä tuulia nuo uudet tarinat tuovat sitten mukanaan.
"Elämä on vähän kuin suklaarasia...KUKA **RKELE ON SYÖNYT PUOLET!?"
Avatar
Silverhill
Maaponi
 
Viestit: 745
Liittynyt: 24.03.2013 21:22
Paikkakunta: Pohjois-Kurjala

Re: Virallinen MLP:FiM sarjakuva

ViestiKirjoittaja Silverhill » 05.09.2017 15:25

Takanapäin on sitten FF:n kaksi vikaa kokoelmaa ja pari uudempaa volumea pääsarjasta. Kaipa sitä voisi lätistä lyhyesti muutamista henk. kohtaisista spotlighteista.

Friends Foreverit:

Spoiler: näytä
Rarity sekä Maud Pien välinen seikkailu toimi ihan kivana pläjäyksenä. Brenda Hickeyn piirrosjälki ja söpöt ilmeet sopivat Raritylle yhä edelleen. Samalla saatiin nähdä vähän lisää puolia Maudista, joka on populalle kait se kiintoisimpia hahmoja haastavan tulkintansa vuoksi.

Twilightin ja Cadancen stoori tarjosi puolestaan ihan hyvän tarinan Cadancen epävarmuuksistaan omasta roolistaan (siis käytännössä sama kuin mitä Twaikku itse aikoinaan kävi). Garbowskan piirrostyyli on yhä söpöä 'nuff said.

Applejackin ja Cherry Jubileen stoori ei ehkä tarinalliselta kantilta ollut kummoinen, mutta tarjosi kuitenkin jonkinmoista taustaa CJ:n aikaisemmasta elämästä. Piirtäjillä tuntuu tosin olevan välillä kummallinen tulkinta siitä milloin mm. CJ:n korva on esillä kampauksen alta ja milloin ei.


Pinkie Pien ja Cheese Sandwichin stoori oli ehkä vähän kummallisemmasta päästä, eikä kiinnostustani varsinaisesti napannut kumpikaan pääkaksikosta, vaan tapahtumapaikkana oleva elävä talo, jonka taustatarina oli sävyltään poikkeuksellisen surullinen.


Rarityn ja Trixien välinen juoni, oli kyllä muutoin hyvää seurata...heti kunhan pääsee yli alun melko hölmöstä epäkohdasta. C'moon, Rarity! Trixiehän pelasti Equestrian ja sinähän vielä olut mukana jeesaamassa tämän maineen pelastamisessa. Tässä vaiheilla ei pitäisi olla kaksikon välillä enää mitään sen suurempia ongelmia...paitsi ehkä Trixien massiivinen ego.

FF:t päättävä Prinsessasiskosten välinen tarina oli dialogipainotteisuudeltaan välillä aika uuvuttavaa ja tarinassa oli muutamia ristiriitoja tähän seiskakauden erääseen jaksoon nähden. Siskosten valmisteluissa olisi pysynyt paremmin kärryillä, jos oltaisi heti kärkeen sanottu että kyseessä oli Sisterhood/hoof Social.Sitten päästooreista mahdollisimman lyhyesti:

Spoiler: näytä
Pormestarivaalit vei kirkkaasti voiton Dark Water stooriin nähden, vaikka edellämainittuun melkoisesti tilanteita sattuikin. Veikeää nähdä pormestarin tiloissa näitä aikaisemmissa sarjiksissa esiintyneitä...ööh...paperinpyörittäjiä. Sopii sikäli hyvin jatkoksi AJ ja Mayor Mare-tarinaan.


Accord-tarinan pohja oli erittäin lupaava ja muutamista mokauksista huolimatta silti enimmäkseen ihan kelpo tarina, mutta mikäli jotain kritisoitavaa löytyy niin nämä aika pahat jatkumon kanssa sattuneet mokaukset. Elementit ovat taas käytössä, vaikka ne palautettiin puulle ajat sitten...juuh, melko paha tutkimusmokaus...ei minua muuten Accordin kyky päihittää elementtien voima haitannut. Siinä missä monet fanit valittavat usein kuinka Starlight tuntuu aina pelastavan päivän, ei kuitenkaan ole aihetta. Starlight sopi omien aikaisempien kokemuksiensa vuoksi hyvin Accordia vastaan ja toimi samalla hyvänä esimerkkinä henkilökohtaisena kasvuna.
IMO Accord-stoorin jälkeinen Discord ja Celestia tarinasta jäi silti kokonaisuuden puolesta ns. parempi maku suuhun. Erittäin veikeä slice of life ja asetelma sopisi mainiosti itse varsinaiseen sarjaankin.

From the shadows tuntui vuorostaan pomppivan joko tarpeettoman pikakelauksen tahi sitten tarpeettomilta tuntuvien välikohtausten kanssa, vaikka alkuasetelma muutoin lupaavalta vaikuttikin. Jäi jotenkin semmoinen fiilis, että tähän tarinaan kuitenkin palataan jatkossa, mikäli lopetusta on yhtään uskominen...aika näyttää.
"Elämä on vähän kuin suklaarasia...KUKA **RKELE ON SYÖNYT PUOLET!?"
Avatar
Silverhill
Maaponi
 
Viestit: 745
Liittynyt: 24.03.2013 21:22
Paikkakunta: Pohjois-Kurjala

Edellinen

Paluu Friendship is Magic

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa