logo

Yellow Parasprite

Keskustelua My Little Pony - Collectible Card Gamesta

Yellow Parasprite

ViestiKirjoittaja Isseus » 07.06.2014 14:16

Kaikille on varmaankin tullut jo tutuksi Yellow Parasprite -niminen troublemaker. Kyseessä on 4 voiman kortti, joka poistaa TM-phasella vastustajalta yhden satunnaisen kortin. Kortti on valitettavan useissa peleissä osoittautunut huomattavan voimakkaaksi, ja 2 niitä pelissä alussa on liki mahdotonta voittaa. Lähinnä ongelman aiheuttaa kortin satunnaisuus. Monikin pakka pystyy pärjäämään sitä vastaan, mutta vain jos pystyy pelaamaan sitä vastaan. Lähes aina alkupelissä kädessä ei ole täysin optimisettiä, ja YPS kukistamiseen menee helposti 2-3 vuoroa, usein enemmänkin jos sattuu häviämään sitä vastaan. Tämä tarkoittaa 2-3 korttia satunnaisesti pois kädestä, eli noin puolet korteista. Tarkoittaa myös sitä että 1 AT investoinnilla vastustaja saa tehdä 3-4 kierrosta rauhassa mitä haluaa, sillä aikaa kun toinen keskittyy vain ja ainoastaan YPS poistamiseen. Varsinkin nyt kun CN kortit ovat tulleet mukaan kuvioon ja pakat ovat hyvinkin kokeellisia, oli ainakin viime perjantaina monessa pelissä ratkaisijana YPS, ei loppupakka. Itse hävisin pelkästään sen takia 3 peliä. Monella muulla samoja tarinoita. Ne pelit missä ei YPS näkynyt olivat yleensä sangen tasaisia ja mielenkiintoisia, ei sitä että vastustaja saa 1 AT lapulla 10 AT hyödyn. Tämä tarkoittaa mielestäni sitä että YPS ei ole terveellinen pelille.

Mitä asialle voisi tehdä?

1) Kieletään kortti kokonaan. Ei huolta siitä enempää. Nythän YPS laitetaan pakkaa strategiasta välittämättä, koska se on automaattinen voitto jos lykästää ja saa niitä 2 aloituskäteen.

2) Kielletään kortti vain kasuaalipeleissä, ei mahdollisesti tulevaisuuden constructed-turnauksissa, joissa pelataan omalla viimeiseen saakka tuunatulla tappopakalla.

3) Rajoitetaan YPS yhteen per pakka.

4) Otetaan käyttöön alueellinen errata kasuaalipeleissä, eli YPS poistaa kortin kädestä, mutta se on vastustajan itse valitsema. Tällöin kortti on edelleen erittäin voimakas, mutta sitä vastaan voi pelata ilman tuurifaktoria siitä mitä vastustaja sattuu nappaamaan.

5) Ei tehdä asialle mitään. Kaikki laittava 3x YPS pakkaan, pelit ratkeaa sillä kumpi vetää sen ekana. :p

(Itse suosin vaihtoehtoa 4)
KuvaKuva
Isseus Julma. Olin joskus Super Famous. Kirjotan fanficeja. http://www.fimfiction.net/index.php?view=category&user=36259
Avatar
Isseus
Yksisarvinen
 
Viestit: 555
Liittynyt: 17.06.2012 20:41

Re: Yellow Parasprite

ViestiKirjoittaja Vesihiisi » 08.06.2014 15:45

Miten tuo neloskohta vaikuttaisi "Applejack, Element of Honesty" -korttiin? Olisiko kortin poisto edelleen vastustajan pakottamaa, jolloin tuon saisi laittaa peliin?
Hisssssss...
Avatar
Vesihiisi
Poni
 
Viestit: 104
Liittynyt: 15.06.2012 23:03
Paikkakunta: Espoo

Re: Yellow Parasprite

ViestiKirjoittaja Teura » 08.06.2014 16:18

Olisi.

Mikä tahansa vastustajalta lähtöisin oleva discard kelpaa tuolle. Olkoonkin satunnainen tai ei.
Avatar
Teura
Royal Guard
 
Viestit: 950
Liittynyt: 14.06.2012 18:10
Paikkakunta: Tampere

Re: Yellow Parasprite

ViestiKirjoittaja Tonu » 08.06.2014 18:51

Mielestäni kortti ei ole milläkään tapaa rikkinäisen hyvä jolloin sen kortin casuaalipelaamista pitäisi rajoittaa.

Jos pakka pelaisi tuota kolmea Paraspriteä, sellaisen saanti aloituskäteen on tapahtuu noin joka toinen kerta jos mukaan lasketaan mulligointi sekä oletetaan, että pakan main strategia on saada edes yksi tuollainen alkuun. Ilman mulligointia tuo tapahtuu noin joka kolmas peli. Noin joka 20:ssä pelissä tulee vastaan tuollainen tupla-Parasprite startti, oli sitten mukana mulligan tai ei. Mikäli tuo tupla Parasprite sattuu tulemaan, Paraspriten pelaaja on vain onnekas noiden nostamisessa.... tavallaan. Vaikkakin se kaks Paraspriteä tulisi siihen aloituskäteen niin sitten siihen jää vähemmän tilaa muille hyville korteille jolloin tämän pelaajan muut käsikortit saattaa olla kuin huonoja tahansa, mutta sääliksi kyllä voi mainita sen että harvemmin tuo käsi tulee olemaan huonompi kuin vastustajan käsi parin vuoron sisällä...

Kyseisellä keltaisella tuholaisella on "vain" 4 poweria jolloin useinmiten tämän peliin pelaaminen tulee tapahtumaan muutaman ekan vuoron aikana. Mikäli se ei tapahdu, kyseiset kortit usein muuttuvat turhiksi käsissäsi loppupelin ajaksi. Sentään näillä korteilla on ihan kiva flippiarvo jos sellainen sattuu nousemaan Face-Offissa. Lisäksi pakan rakennusvaiheessa se vie kolme arvokasta slottia pakasta.

Mitä itse olen nähnyt ja kokenut, liian moni lähtee haastamaan Paraspriteä liian aikaisessa vaiheessa jolloin pelaaja häviää Paraspritelle pari kertaa peräkkäin kun taas pelaaja olisi voinut säästää Tokeneja ja pelaa kaikki alas vuoroa myöhemmin jolloin olisi ollut jopa hyvä mahdollisuus voittaakkin. Mikäli tälläiset Paraspritet ym alkupelin tuholaiset häiritsee pakkaa liikaa, niin ainahan pakkaa voi techata vähän Troublemakereita vastaan. Flittereitä, Villaineja, eri Eventtejä jotka auttaa kohtaamaan/voittamaan Face-offeja, jne.

Jos tämän kortin pelaamista mennään rajoittaa casuaalipelaamisessa, kauankohan aikaa menee siihen kuin joku toinen kortti kokee saman? Pöllökin on liian hyvä ollakseen Commoni. Premier setin UR:ssä ja Rareissakin on paljon epätasapainottomia kortteja kuin mitä Yellow Parasprite on.

Oma mielipiteeni asiasta olisi se, ettei tuo kortti kaipaa mitään erikoiskohtelua. Kortti on hyvä muttei rikkinäisen hyvä. Mikäli tälläisia kortteja vastaan pelaaminen tuntuu liian vastenmieliseltä, ainahan voi kysäistä ennen peliä että voisiko vastustaja valita sellaisen pakan missä noita ei ole, tai sitten sopii kahdestaan mahdollisista kortille vaihtoehtoisen effectin tuon matsin ajaksi. Jos kortille pitäisi välttämättä hommata jokin vaihtoehtoinen effekti, mielestäni paras sellainen olisi että vain yksi kortti discitään randomilla vaikkakin kaksi sellaista olisi pelissä. Tällöin kortti pysyy lähellä entistä effektiään ja poistaa elementin missä pelaaminen menee lähes mahdottomaksi mikäli et nosta mitään muutaman vuoron aikana.
Avatar
Tonu
Yksisarvinen
 
Viestit: 180
Liittynyt: 20.10.2012 20:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Yellow Parasprite

ViestiKirjoittaja Isseus » 09.06.2014 00:05

Koskaan en ottaisi ennemmin muuta kuin 1. kierroksella 2 x YPS nykymetassa. Vastustajan kädellä ei ole väliä, koska ei sillä OLE kättä parin kierroksen päästä. 4 voimaa riittää vallan mainiosti, koska vie ainakin 2 kierrosta saada se 4 voimaa tiskiin kädestä. Tämä olettaen ettei kaikki pelattavat kortit ole jo discardissa silloin. Monessa pakassa on minimivaatimuksia korteille, ja jos sen pelaaminen vaatii 2 pohjaväriä, ei sillä alkumanen antamalla yhdellä tee mitään. Tämä olettaen siis että saa 4 voimaa, on mahdollisuus 50/50 onnistua voittamaan YPS. Jos ei, kortti kotiin. Jos jää "keräämään tokeneita", ei ole enää kortteja pelattavaksi. Sitten niillä tokeneilla voi ruveta ostamaan lisää kortteja? Tässä vaiheessa vastustaja on saanu 1-2 AT sijoituksella jo kymmenkertaisen hyödyn. Kyse on 1 rahan kortista, jota voi pelata missä tahansa pakassa automaattisen voiton saamiseksi. Juuri tänään Ratiasu kertoi miten oli voittanut vain ja ainoastaan tupla-YPS aloituksen ansiosta monta kertaa umpisurkealla vanhalla pakallaan.

Kukaan ei puhunut pöllöistä tai muista rare/UR korteista. Kovat kortit eivät haittaa, niin kauan kun niihin löytyy vastapeliä. YPS poistaa kaiken vastapelin poistamalla vastustajalta käden. Voihan pakan tunkea täyteen Flittereitä ja Ahuitzotleja, mutta eivät nekään sitä 1 AT investointia kumoa. Laput lähtee silti kädestä. Ja ne sinisen showdown-laput vaatii aika paljon pohjaväriä pelaamiseen. Jos siinä ei olisi tuota satunnaisuutta, kortti olisi erittäin kova edelleen, mutta ei naurettavan tuuriperäinen. Silloin olisi kenties jopa mahdollista pelata sitä vastaan, eikä katsoa miten ainoa kortti jolla sitä vastaan olisi voinut tehdä jotain lähtee ekana kädestä.
KuvaKuva
Isseus Julma. Olin joskus Super Famous. Kirjotan fanficeja. http://www.fimfiction.net/index.php?view=category&user=36259
Avatar
Isseus
Yksisarvinen
 
Viestit: 555
Liittynyt: 17.06.2012 20:41


Paluu My Little Pony - CCG

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa